آخرین اخبار

همراز پاسخ به سوالات شما

سلام . خسته نباشید . کودک سه و نیم ساله ای دارم که تا عصبانی میشود یا چیزی در این وقت ها می خواهد چیزی پرت می کند . راهنمایی خاصی اگر هست لطفا بفرمایید .تشکر سلام و ارادت و آرزوی سلامتی برای شما و فرزند دلبندتان .  با سوال کوتاه و توضیح کمی که فرموده اید فقط متوجه میشو...
کد مطلب : 120
چهارشنبه, 31 خرداد 1402
74 بازدید
نویسنده : دکتر زهرا عاصمی
  • سلام . خسته نباشید . کودک سه و نیم ساله ای دارم که تا عصبانی میشود یا چیزی در این وقت ها می خواهد چیزی پرت می کند . راهنمایی خاصی اگر هست لطفا بفرمایید .تشکر

سلام و ارادت و آرزوی سلامتی برای شما و فرزند دلبندتان .  با سوال کوتاه و توضیح کمی که فرموده اید فقط متوجه میشوم که احتمالا کودکتان فقط موقع عصبانیت و ناآرامی دست به این کار می زند .

ابتدا توجه کنید ببینید آیا الگوی پرتاب کردن در خانه دارید ؟ مثلا شما یا همسرتان یا خواهر و برادر بزرگترش موقع خشم این کار را می کنند ؟؟ اگر پاسختان مثبت است که پس درمانش هم مشخص است !!  الگو را تصحیح بفرمایید . هنگامی که والدین به طور مناسب  هیجان های خود را مدیریت می کنند، فرزندان شان هم یاد می گیرند تا به همین شیوه عمل کنند. روشی که والدین برای مدیریت خود در شرایط انفجاری (عصبانیت بیش از حد) به کار می برند، الگویی برای فرزندشان می شود تا به هنگام خشم یا اندوه از آن الگو تبعیت کنند.

اگر پاسخ منفی است، پس از همین الان تمرین کنید که پرتاب کردن‌هایی که از روی خشم و عصبانیت رخ می‌دهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار می‌تواند نظر شما را جلب کند آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار خواهد کرد. در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر می‌فهمم مشکلت چیه.» به روش‌های مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید. اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یکی از اسباب بازی هایش  در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با‌‌ همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه»،   و اون وسیله رو از دستش بگیرید . فقط همین !  و گاهی هم  به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید ( یعنی از یک حرکت مورد علاقه ، وسیله ، یا .....  محرومش کنید ) که البته باید تایم کوتاهی باشد.

ضمنا همانطور که بالاتر تاکید شد با آرامش صحبت کنید، دوباره تاکید می کنم مراقب تن صدای‌تان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحن‌تان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدایتان نشان ندهید.

 تنتان سالم . موفق باشید

 

  • سلام . ضمن تشکر. ایام امتحانات نزدیک است و استرس ما والدین و بچه ها زیاد. لطفا راهنمایی کنید برای موفقیت دانش آموزان. سپاسگزارم                                                           

با سلام و آرزوی موفقیت برای همه نوجوانان و جوانان عزیز محصل وطنمون ، بله همانطور که فرمودید زمان برگزاري امتحانات ، ایام پرفرازو نشيبی براي دانش آموزان و والدين آنان هست و از حساسيت ويژه اي برخوردار است. فصل امتحان فصل برداشت محصول تلاش و فعاليت دانش آموز است اين دوره همیشه براي اكثر بچه ها با بيم و اضطراب همراه است .بنابراين شيوه هايي كه اوليا جهت كسب موفقيت فرزندان خود به كارمي برند بسيار مهم است .

مهمترین نکاتی که باید توجه کنید اینهاست :

1-ايجاد جوي آرام در خانواده : همه اعضاي خانواده به ويژه پدر و مادر، ملايمت، شكيبايي و اصل احترام متقابل را در ارتباط با يكديگر و فرزندانشان رعايت نمايند. شما والدين عزیز خصوصاً در زمان امتحانات محبت نسبت به يكديگر را در مقابل فرزندان خود افزايش دهید، از طرح مسائل و مشكلات اقتصادي و غيره كه موجب  فشار روحي بر فرزندان دانش آموزتان می شود خودداري کنید یعنی حفظ خونسردي و تلاش در كاهش دادن نگراني هاي مربوط به اين دوره از اهم وظائف  شما اوليا ی محترم به شمار مي رود.

2- تغذيه مناسب : دقت کنید که از تهيه غذاهاي صرفاً پر حجم كه تنها معده را پر مي كند پرهيز شود. و حتی المقدور غذاهاي سبک، مغذي و مقوي تهيه كنيد .

3- فضا سازي: در صورت امکان  در طول مدت امتحانات فضا و محيطي شبيه كتابخانه را براي فرزندان خود فراهم کنید که بدون سر و صدا و با شرایطی شبیه  شرايط مطلوب کتابخانه درس بخواند .

4- اعتماد بخشي: يكي از بهترین روش هاي برخورد فرزندان در ايام امتحانات بالا بردن حس اعتماد به نفس در آنهاست. والدين بايستي با برخوردهاي منطقي و آرامش بخش و ذكر توانمنديهاي فرزند اعتماد را در وي افزايش دهند. زماني كه دانش آموز خود را باور كند، به راحتي مي تواند از عهده سخت ترين امتحان با موفقيت برآيد.

5- بزرگ نمايي نكردن در مورد امتحانات: والديني كه عادي ( نه بي تفاوت ) با دانش آموز خود برخورد مي كنند و ضمن گفتگو با وي به او اميد مي بخشند و امتحان را در نظر او عادي جلوه مي دهند، از حساسيت امتحان مي كاهند و از كاربرد اين روش مطلوب بهره مي گيرند . به كار بردن هشدارهاي مكرر با سخن خشن مانند مگر نمي داني كه امتحان داري ؟ و ... حساسيت امتحان براي دانش آموز از سوي اوليا بيشتر جلوه مي نمايد و اضطراب او را افزايش می دهد و موجب فراموشي مطالب خوانده شده مي شود. انشالله موفق باشند فرزندان عزیزتان .