آخرین اخبار

برگزاری مانور استانی اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع در کاشمر

به گزارش پایگاه خبری طرثیث نامه؛ محسن فنودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در مانور اطفاء حریق جنگل و مرتع که با حضور یگان‌های حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های منطقه سه استان خراسان رضوی به منظور پیشگیری و آمادگی برای اطفاء حریق در کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: ۶. ۶ م...
کد مطلب : 276
چهارشنبه, 20 تیر 1403
106 بازدید
نویسنده : فاطمه نبوی ثالث

به گزارش پایگاه خبری طرثیث نامه؛ محسن فنودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در مانور اطفاء حریق جنگل و مرتع که با حضور یگان‌های حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های منطقه سه استان خراسان رضوی به منظور پیشگیری و آمادگی برای اطفاء حریق در کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: ۶. ۶ میلیون هکتار از ۸ میلیون هکتار اراضی ملی استان خراسان رضوی مراتع است که باید از این مراتع درست حفاظت کنیم .
وی با بیان این که این مراتع ۲۷۴ هزار تن در سال علوفه تولید می‌کنند که بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان قیمت روز این علوفه است، گفت: باید از مراتع به درستی حفاظت، احیاء، توسعه و بهره‌وری کنیم و وظیفه ما حفاظت از این مراتع است.
فنودی گفت: باید روز به روز به سمت مردم بیشتر حرکت کنیم و به مردم خدمت کنیم و مردم ایران بهترین هسستند، البته افرادی هم هستند که زیاده خواه هستند و باید همه را کمک و راهنمایی کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان این که ۷۰ درصد وضعیت مراتع ما ضعیف است و ۳۰ درصد وضعیت متوسطی دارد و این ضعیف بودن دلایلی چون اقلیم، زیاده خواهی بشر، خشکسالی، چرای مفرط دام، دام را وارد مرتع کردن بیشتر از حد پروانه و مجوز و... دارد، گفت: اصل آبخیزداری، آبخیزداری بیولوژیک است که با همین پوشش گیاهی و با تقویت پوشش گیاهی آبخیزداری انجام شود و سازه‌های آبخیزداری مُسکن و مقطعی است.
وی در ادامه از شروع آموزش‌های مورد نیاز با حضور در میان دانش‌آموزان، معلمان، رابطین مراقبت سلامت، عشایر، زنان روستایی و... طی دو سال اخیر خبر داد و گفت: این‌ها طرح‌های ابداعی بوده که برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
فنودی اظهار کرد: خوشبختانه با مانور‌ها و گردهمایی‌ها که سالانه در ۳ منطقه با ۳۳ شهرستان برگزار می‌شود موفقیت خوبی کسب کردیم.
وی با اشاره به این که در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ فقره حریق داشتیم که ۱۴ مورد آن حریق اصلی بود و توانستیم اطفا کنیم و حدود ۱۰۷ هکتار از اراضی ما دچار خسارت شد، خاطر نشان کرد: امسال تاکنون هیچ حریقی در استان اتفاق نیفتاده و باید کمک کنیم با حضور به موقع، پیشگیری و فرهنگ‌سازی این مهم تا پایان سال انجام شود و امسال هدایایی در نظر گرفتیم برای شهرستان‌هایی که تا پایان سال حریق نداشته باشد و جوایز نقدی و خدمات رفاهی به تمام کارکنان به ویژه یگان ویژه و یگانه حفاظت تقدیم خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: از مردم خواهش می‌کنیم که اگر برای اوقات فراغت به بیرون از منازل و در محیط مرتع ‌می‌روند آتش روشن نکنند و حتماً آتش را با سنگ محدود کنند و بعد از آتش روشن کردن حتماً خاموشش کنند، حتی بطری را داخل منطقه نیندازند چون همان بطری ممکن است در اثر نور خورشید حالت ذره بینی پیدا کند باعث آتش سوزی شود، اگر خدای نکرده اتفاقی افتاد تلفن‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ شبانه روزی آماده پاسخگویی و کمک و امداد هستند.


مهندس میثم روشنی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری کاشمر در ادامه گفت: افتخار می‌کنیم که کاشمر میزبان شهرستان‌های جوین، جغتای، داورزن، ششتمد، سبزوار، نیشابور، خوشاب، فیروزه، خلیل آباد، کوهسرخ و بردسکن می‌باشد.
وی با بیان این که در شهرستان کاشمر سالانه یک تا دو مورد گزارش حریق در مراتع داریم که حداکثر آن حدود سه و نیم هکتار بوده است، اظهار کرد: دو تا کانون بحرانی در آتش سوزی کاشمر داریم یکی جنگل‌های دست کاشت جنوب شهرستان است و دیگری بوته‌های جنگلی و ذخیره‌گاه‌های شمال شهرستان است که خوشبختانه در بوته‌های دست کاشت جنوب آتش سوزی نداریم، ولی معمولاً آتش سوزی عمدی به قصد تصرف اراضی در حوزه شمال داریم که انشالله امسال تکرار نشود.