بد نیست بدانید که 347
محسن اسلامی مدیرکل انتخابات وزارت کشور از برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۱۱ اسفندماه سال آینده خبر داد. این یعنی ماراتن رقابتهای انتخاباتی دوره دوازدهم مجلس وارد فاز جدیدی شد. باغ سیاست ترشیز حال و هوای خاصی خواهد داشت. برخی صرفاً به رصد امور مشغولند. اینان چند کاندیدا در آستین دارند و کاربلد بازی هستند. بعضی مشغول آسیب شناسی رفتار خود هستند. برایشان سئوال است که چرا در دوره گذشته، بعض کارها را نکردند و یا چرا برخی امور را انجام دادند! برنده دور قبل هر کی بود برابر قانون با 25 درصد آراء راهی بهارستان شد. امید سال آتی برنده دارای 50 درصد آراء باشد. امید مشارکت بالا باشد و بهترین انتخاب را شاهد باشیم.
بد نیست بدانید که ...
طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس مجدداً در دستورکار قرار گرفت. حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «1۱۲ نفر از نمایندگان درخواستی را امضا کردند تا طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس که کلیات آن ... رأی نیاورد، مجدداً بر اساس ماده ۱۳۰ آئیننامه در مجلس شورای اسلامی بررسی شود.» این قانون انتخابات هم هر از گاه سوژه مجلسیان می شود. یادتان هست روزگاری نمایندگانی داشتیم که بالای پنجاه درصد شرکتکنندگان به ایشان رای داده بودند؟ در ادوار اخیر میزان رای منتخب کمتر از سی درصد بود! امید قانون جدید حواسش به افزایش مشارکت باشد. امید حواس این قانون به انتخاب منتخبی با اکثریت آراء باشد.
بد نیست بدانید که ...
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خبرآنلاین نوشته است: « در مورد ارتباط نمایندگان با خارج از مجلس و با وزرا و معاونین آنها و مدیران دستگاهها، این روابط باید شفاف باشد، چرا که اگر این روابط شفاف باشد و از طریق ارتباطات الکترونیکی انجام گیرد و تقاضاها و خواسته ها ثبت شود، همان طور که گفته شد حدود 80 درصد پیشگیری از فساد اتفاق خواهد افتاد و تا حدود زیادی ریشه فساد برچیده می شود... شفافیت آرا نمایندگان خصوصاً آرایی که به حوزه انتخابیه آنها مربوط میشود، باید صریح، روشن و شفاف باشد» اصولاً شنیدن حرفهای قشنگ، قشنگ است. خدا را شُکر که شنونده حرفهای قشنگ هستیم. در عوالم پوپولیستی؛ قشنگ حرف زدن یک هنر است.
بد نیست بدانید که ...
شهرستان کناری ما یعنی گناباد، دارای قرارگاه پیشرفت و توسعه است، در دیار ما روزگاری قرارگاه جهادی ویژه مقابله با کرونا فعالیت داشت. شاید کارگروههای شبیه قرارگاه مذکور در کاشمر هم فعالیت بکنند. برایشان آرزوی موفقیت داریم. ولی داستان گناباد چیزی دیگر است. نگارنده از احوالات فرودگاه منطقه ای شهید مدرس در حاشیه محور کاشمر به سه راه شادمهر، در محدوده محولات بی خبر است. با خبر است که امسال بر عکس آذر پارسال هیچ هواپیمایی حامل مسئولین استانی و کشوری در فرودگاه خصوصی کاویان پرواز شرق ننشست، و با خبر است که پروژه فرودگاه گناباد بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. کاش دیار ما هم شاهد انواع پیشرفتهای فیزیکی می بود! آمین.
بد نیست بدانید که ...
تنها فرودگاه خصوصی کشور یعنی فرودگاه کاویان پرواز شرق در جوار ساختمان ناتمام زندان، تعطیل است. ولی شنیدیم که یک هلیکوپتر مجهز به دستگاههای شناسایی و ردیابی انواع کانسارها و یا چیزی شبیه به آن در این فرودگاه فرود آمده است. یکی می گفت برای بحث آبهای زیرزمینی آمده است. شاید صدایش را شنیده باشید و خودش را در حال پرواز در ارتفاع پایین دیده باشید. روزگاری بحث این بود که اورژانس هوایی در این فرودگاه مستقر شود. برخی خواهان محوریت این فرودگاه برای رونق گردشگری کاشمر و ترشیز بودند. بعضی از کارکرد باربری آن و صادرات محصولات کاشمر و ترشیز میگفتند. گفته ها بسیار است. کاش این فرودگاه تعطیل نباشد و مرکز اموزش هوانوردی به لطف آن فعالتر شود!
بد نیست بدانید که ...
شنیدیم فرماندار کاشمر روز دانشجو سری به سلف سرویس دانشجویان بعض مراکز آموزش عالی شهرستان زده است و سینی غذا به دست کنار دانشجویان نشسته است. اگر بازدید سر زده بوده، باید تحسینش کرد. کاش دانشگاههای کاشمر دارای نقشه راه مخصوص به خود برای تکریم دانشجو باشند. دغدغه های دانشجویان باید رصد شود. پُر کردن اوقات فراغت ایشان نکته مهمی است. کاش فرماندار سر زده سری هم به کتابخانه های دانشگاهها بزند و از خرید کتاب و نحوه انتخاب کتاب برای دانشجویان بپرسد. بپرسد سالانه چند کرسی آزاد اندیشی در دانشگاههای دیارمان برگزار میشود. از میزان دخالت دانشجویان در امور فرهنگی و پژوهشی بپرسد. حال تشکل های دانشجویی را بپرسد.
بد نیست بدانید که ...
قرار است برای شهر فرگ قلعه، شهردار انتخاب بشود. فعلاً یک نفر به عنوان سرپرست شهرداری این شهر مشغول به کار شده است. راستی چرا این اسم برای مرکز بخش فرحدشت انتخاب شد؟ ترکیب دو روستای فرگ و قلعه بالا در نوع خود جالب است. امید این نام باب طبع شهروندان فرگ قلعه باشد. امید شاهد ایجاد انواع مراکز درآمدزا برای شهرداری این شهر جدید خطه زرخیز ترشیز عزیز باشیم. امید این شهرداری صاحب پمپ بنزین، سی ان جی، میدان بار، میدان ترهبار، پایانه مسافربری، تاکسیرانی، شبکه حمل و نقل درون شهری و انواع مایحتاج یک مدیریت شهری بشود. امید از هم اینک مقوله گردشگری یکی از محورهای پشرفت این شهر باشد. امید کتابخانه عمومی خیرساز این شهر هم افتتاح شود. آمین.
بد نیست بدانید که ...
شورای هیئأت مذهبی یک همایش با عنوان «یک استکان بهشت» در جوار مزار آقای شهید برگزار کرد. این همایش ویژه بزرگداشت آبدارچی ها و چای ریزهای تکایا و هیئتهای مذهبی دیارمان بود. توجه به این عزیزان کاری شایسته بود. امید این ابتکار مقدمه توجه به کلیه افراد بی ریای فعال در محافل مذهبی باشد. بزرگوارانی که بی هیچ ادعایی، در مجالس تعزیه و سوگواری سالار شهیدان و یارانش و ایام وفات ائمه اطهار (ع) خدمت میکنند. امید شاهد تداوم این قبیل برنامه ها و بزرگداشت ها باشیم. پیشنهاد می شود شورای هیئأت مذهبی گوشه چشمی هم به نقش اقشار مختلف در امور مختلف تکایا و هیئتها داشته باشد. کودکان نقشآفرین در روزهای حرکت دستجات عزاداری و یا بانوان کمک کننده به امور تکیهها و هیئأت از این دستهاند.
بد نیست بدانید که ...
فرزندان ما در کنار ما نشسته اند و سر در تلفن هوشمند و تبلت و لپتاپ و رایانه دارند. خوشحالیم عزیزان ما در معرض دید ما هستند. و بیخبریم که در کجای فضای مجازی و اینترنت در حال گذران اوقات فراغت است. آنان در کنار ما زیست می کنند ولی در عمل زیست بوم خاص خود را دارند. آنان در زیست بوم دیجیتال سیر آفاق و انفس میفرمایند. چقدر با این زیست بوم آشناییم؟ دردناک آن است که تصور می کنید حواس مدرسه و معلم به این موضوع هست. برای فرزندان خود انواع دغدغه ها را داریم، الا رصد رفتار وی در عصر دیجیتال و اطلاعات و شبکه های اجتماعی و بازیهای رایانه ای. توقع داریم بسان خود ما بار بیایند. مگر ما بسان والدینمان بار آمدیم. کاش حواسمان به شکاف نسلی باشد.
بد نیست بدانید که ...
شاخص آلودگی هوا توسط ایستگاههای سنجش آلودگی مشخص میشوند. آیا کاشمر و ترشیز دارای ایستگاه مذکور هستند؟ در سال 1397، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در زیرمجموعه معاونت محیط زیست انسانیِ سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان از وجود 104 منطقه پایش کیفی هوا در کشور خبر داد. کشورمان دارای 186 ایستگاه سنجش آلودگی هوا میباشد. در چهار استان نظیر گلستان از این ایستگاهها چیزی دیده نمیشود. خراسان رضوی صرفاً دارای یک ایستگاه میباشد. به نظر شما شاخص آلودگی هوا در چهار شهرستان خطه زرخیز ترشیز، چه وضعیتی دارد؟ امید این مهم دغدغه نماینده فعلی و ارکان مدیریتی چهار شهرستان باشد. یادمان باشد آیندگان امروز ما را قضاوت خواهد کرد.
بد نیست بدانید که ...
تبلیغ بعض اقامتگاه های بومگردی کاشمر نظیر فدافن و کریز در برخی از سایت های خبری نظیر انصاف نیوز دیده شده است. چه اتفاق خوبی. امید در تدوین نقشه راه در حوزه صنعت گردشگری کاشمر شاهد توجه روزافزون به تبلیغات اینترنتی باشیم. و امید برای این مهم هم نقشه راه داشته باشیم. در این راه حواسمان به حال و هوای فرهنگی و اجتماعی محل استقرار بوم گردیها باشد. تبلیغ در گستره استان و ایران یقیناً منجر به جذب بیش از پیش گردشگر خواهد شد. امید این گردشگر با درایت متولیان این بوم گردیها و هدایت دفتر نمایندگی میراث فرهنگی در کاشمر، به خوبی مسائل فرهنگی و اجتماعی هر روستا را رعایت بکنند. امید شاهد اعتلای کاشمر و ترشیز در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور باشیم.
بد نیست بدانید که ...
حال تحقیق و پژوهش در دیار ما روی کاغذ خیلی عالی است. شُکر خدا مراکز آموزش عالی دیارمان بودجه پژوهشی دارند و به خوبی استادها و اعضای هیئت علمی و دانشجویان را درگیر مطالعه و تولید علم کردهاند. دفاتر ارتباط با صنعت مجدانه در تلاشند و مراکز رشد و نوآوری قاطعانه در حال کار هستند. سلسله همایشها و سمینارهای علمی دانشگاههای کاشمر، شهره خاص و عامند. هر اداره با اداره دیگر در رقابت است تا اولویتهای پژوهشی خود را هر چه سریعتر به سمع و نظر مسئولان دانشگاهها برسانند. تعداد مقالات علمی منتشر این مراکز سر به فلک کشیده است. هر دانشگاه چندین طرح پژوهشی برونسازمانی دارد. با توجه به این موارد؛ هفته پژوهش بر پژوهشگران دانشگاهها و بر محققان بومی فرخنده بادا.
بد نیست بدانید که ...
حفاریهای که در سطح شهر دیده میشود، الزاماً مربوط به شهرداری نیست. برخی شرکتها و مجموعهها حسب وظیفه و نیاز این کار را میکنند. یقین ایشان با شهرداری هماهنگ هستند. و یقین حواسشان به تکریم شهروندان هست. و یقین میدانند که باید بلافاصله بعد اتمام کارشان، مسیر حفاری شده را ساماندهی بکنند. باید خدا را شاکر بود که حفاریها به موقع انجام میشود، از شهروندان عذرخواهی میشود، و به موقع پروژه حفاری تمام میشود و سریع ساماندهی انجام میشود. بایسته است به این همکاری و هماهنگی بین بخشی احسن گفت. خوشحالیم که حفاران در فصل باران و سرما حواسشان به سرعت عمل و انجام کاری کارستان هست.
بد نیست بدانید که ...
دیدن سگهای ولگرد در سطح شهر و آبادیهای شهرستان بدل به رخدادی عادی شده است. حتی در حاشیه میادین هم شاهد تردد آنها هستیم. در خیابان خاکی و در محلات پیرامون شهرداری هم این پدیده قابل رصد است. در باره سگهای ولگرد انگار سه دیدگاه در دیارمان وجود دارند، عدهای از منظر حمایت از حیوانات قائل به ایجاد پناهگاه و مراقبت از سگهای ولگرد هستند. جمعی قائل به وجود ستاد اتلاف سگهای ولگرد هستند. برخی هم سکوت اختیار کردند. نقل شده سگهای ولگرد جمع آوری شده در برخی از شهرستانهای پیرامون، در اراضی اطراف دیارمان رهاسازی شده اند. نکند به فرد یا افرادی از کودک تا پیر و از زن تا مرد حمله کنند. حواسمان به زیاد شدن گازگرفتگی ناشی از سگها باشد.
بد نیست بدانید که ...
انگار زباله گردها با دقتی خاص، شهر را میان خود تقسیم کردهاند، مدام در حال تردد در شهر هستند. هر یک دغدغه زبالهای خاص دارند. بازار جمع آوری و تفکیک یدی زباله و فروش آن بازار خاصی دارد. این همه در حالی است که روزگاری مدیریت شهری در بعض جاهای شهر امکاناتی برای تفکیک زباله قرار داده بود. الان هم بحثی در باره تفکیک زباله در مبداء موسوم به اکو، مطرح است. هر چه هست این طلای کثیف در دیارمان دارای دغدغه مندان خاص خود است. مدیریت شهری هم سیستم جمع آوری خاص خود را دارد. کاش گوشه چشمی به زباله گردها داشته باشیم. لباسی متحدالشکل داشته باشند و حواسشان به نظافت کوی و برزن باشد و در تردد با گاری و سه چرخه هایشان کمال دقت را بکنند.
نویسنده: رضا فدافن
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ