آخرین اخبار

یکی از دغدغه‌هایم برای دیار ترشـیز شروع فعالیت منطقـه ویـژه اقتصـادی است

 دو هفته نامه سرو کاشمر یک سلسله مصاحبه در خصوص «را ه‌های رسیدن به توسعه پایدار دیار ترشیز» با اساتید دانشگاه، کارشناسان و مسئولین در دست انجام دارد . با توجه به اینکه شما جزء جامعه دانشگاهی و از نخبگان کشور هستید، سوال  اصلی ما راجع به نظر شما در مورد راه های رفع مشکلا...
کد مطلب : 220
شنبه, 14 بهمن 1402
39 بازدید
نویسنده : دکتر اسماعیل رضویان

 دو هفته نامه سرو کاشمر یک سلسله مصاحبه در خصوص «را ه‌های رسیدن به توسعه پایدار دیار ترشیز» با اساتید دانشگاه، کارشناسان و مسئولین در دست انجام دارد . با توجه به اینکه شما جزء جامعه دانشگاهی و از نخبگان کشور هستید، سوال  اصلی ما راجع به نظر شما در مورد راه های رفع مشکلات شهرستان  و رسیدن به رشد و تعالی است اما ابتدا از شما می‌خواهیم به صورت مختصر خودتان را معرفی بفرمایید.
به نام خدا اسماعیل رضویان هستم متولد 1356 دیار ترشیز بزرگ که افتخار دارم به مدت 25 سال در قسمت های مختلف ادرای از جمله سازمان هوا و فضا، صاایران، ایران خوردو و مجلس سابقه فعالیت داشته باشم که بیش از 20 سال آن را در مهمترین واحدهای اداری مجلس شورای اسلامی انجام وظیفه نمودم و در حال حاضر نیز به عنوان معاون کارگزینی مجلس شورای اسلامی در حال ارائه خدمت به هموطنان عزیزم می باشم.
 2.لطفا در خصوص فعالیت‌های علمی پژوهشی خودتان نیز توضیح بفرمایید .
باید عرض کنم که علاوه بر اشتغال، دانشجوی ترم آخر دکتری در رشته علوم سیاسی هستم و تا کنون علاوه بر مقالات مختلف علمی، موفق به چاپ دو کتاب تحت عناوین : ایران در مسیر تجارت جهانی (WTO) و معجزه باور در مدیریت نیروی انسانی شده‌ام.
 3.می‌خواهم یک سوال چالشی از شما بپرسم.  واقعا چرا وضعیت ما در بین شهر های اطراف قابل دفاع نیست؟
برای صحبت در خصوص هر منطقه ای باید گذشته و حال آن منطقه را دید به نظر من اگر کوتاهی در هر زمینه‌ای رخ دهد انگشت تقصیر در درجه اول به سمت متولیان امر نشانه می‌رود متولیانی که بر مسند نشسته‌اند ولی مردم و مشکلاتشان را فراموش می‌کنند یا با قدرت پیگیر امور نیستند. ما وقتی مسئولیتی را به عهده می گیریم باید در درجه اول در خصوص مشکلات علم و آگاهی پیدا نماییم و در گام دوم در جستجوی راهکار باشیم و در نهایت نسبت به رفع مشکلات اقدام عملی نماییم . 
 4.به عنوان نمونه یکی از دغدغه های خود را در حوزه ترشیز کهن می‌فرمایید.
به عنوان نمونه عرض می‌کنم یکی از دغدغه های من برای تمام شهرستان‌های کاشمر ،خلیل آباد ، بردسکن و کوهسرخ و حتی فراتر از آن در استان و کشور،  منطقه ویژه اقتصادی کاشمر است منطقه ویژه ای که می‌تواند در صورت راه اندازی و شروع فعالیت به عنوان سکوی پرتابی برای رشد و تعالی منطقه باشد.
 5.موضوع خیلی جالب شد می‌توانید در خصوص منطقه ویژه اقتصادی کاشمر توضیحاتی بیشتری بفرمایید.
مناطق ویژه اقتصادی در کل جهان به مناطقی گفته می‌شود که در محدوده جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی یا داخل هر کشور  ایجاد می شود که این مهم به منظور پشتیبانی از تولید و تأمین کالا برای مصارف داخلی و خارجی کشور ها صورت می‌گیرد که در این مناطق مقررات صادرات و واردات به شکل عمومی اجرا نمی‌گردد و تقریباً کالا ها در این مناطق معاف از مالیات می‌باشند و یا با تعرفه  بسیار کمتری نسبت به نقاط خارج از مناطق ویژه مبادله می شوند.
منطقه جغرافیایی که ترشیز ما در آن واقع شده است دارای پتانسیل‌های زیادی برای توسعه در سطح محلی، ملی و بین‌المللی است که منطقه ویژه اقتصادی آن نسبت به سایر مناطق ویژه اقتصادی و بازارچه های مرزی نقش شاخصی در  شرق ایران می تواند داشته باشد. امروزه اشتغالزایی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد مطرح است. با افزایش روز افزون جمعیت و شرایط رکود تورمی حاکم بر اقتصاد کشور ملاحظه می‌شود که در سالهای اخیر بیکاری رشد نسبتا بالایی داشته است که این موضوع در منطقه ما کاملا مشهود است.
در حال حاضر ما در ایران بیش از 65 منطقه ویژه اقتصادی مصوب داریم که تنها 30 منطقه از آن فعال هستند و یکی از غیرفعال های آن کاشمر است.
 6.آیا درخصوص منطقه ویژه اقتصادی کاشمر کاری صورت پذیرفته است؟
منطقه ویژه اقتصادی کاشمر در سال 1389 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است ولی از آن زمان تا کنون موضوع صرفاً به اختصاص زمین بسنده شده است و در خصوص استقرار زیر ساخت های آن اقدام عملی مثمری صورت نگرفته است که یقین دارم اگر این منطقه فعال شده بود ما الان نگرانی از بابت صادرات محصولات کشاورزی از جمله زعفران، پسته، کشمش، بادام، انار و ... و واردات ماشین آلات کشاورزی، استقرار صنایع نوین و راه اندازی صنایع تبدیلی و نیز بسیاری از مسائل دیگر را  نداشتیم و از همه بالاتر با راه اندازی این منطقه مهم، بیکاری در منطقه از بین می‌رفت و فرزندان ما نیاز نبود به خاطر اشتغال سرگردان شهرهای بزرگ شوند، البته راه اندازی این پروژه های بزرگ نیاز به کار جهادی دارد و مستلزم وجود مسئولینی پیگیر  و کاردان می باشد. 
در پایان ضمن تقدیر و تشکر از وقتی که به ما اختصـاص دادید امید آینـده‌ای روشن‌تر را برای  فرزندان ترشیز کهن دارم.