آخرین اخبار

سال نو، آغازی نو، تصمیمات جدید

فاطمه نبوی ثالث 
سال که تازه می شود، آدمی خیال میکند قرار است احوالش تازه شود. وقتی بهار، جامه سبز به تن طبیعت می پوشاند، آدمی حس می کند جان و جهانش سبز می‌ شود. این فرصت مبارکی است برای تغییر و تحول، برای بهتر شدن، برای ساختن و پرداختن دنیایی زیباتر، اگرچه فقط در چندقدمی خودمان.&n...
کد مطلب : 101
یکشنبه, 17 اردیبهشت 1402
39 بازدید
نویسنده : فاطمه نبوی ثالث

فاطمه نبوی ثالث 
سال که تازه می شود، آدمی خیال میکند قرار است احوالش تازه شود. وقتی بهار، جامه سبز به تن طبیعت می پوشاند، آدمی حس می کند جان و جهانش سبز می‌ شود. این فرصت مبارکی است برای تغییر و تحول، برای بهتر شدن، برای ساختن و پرداختن دنیایی زیباتر، اگرچه فقط در چندقدمی خودمان. 
امسال ماه رمضان و شب های قدر را هم در ابتدای بهار پشت سر گذاشتیم ، کاشمر شهری مذهبی است و بسیار افرادی هستند که معتقدند شب های قدر می تواند شروعی دوباره باشد .  
خوب است که بهره بردن از فرصت‌ها در جهتی باشد که انسانیت و اخلاق و مهربانی را در وجودمان شکوفا کند، به طوری که سعی کنیم انسان بهتری باشیم و همانطور که در آستانه سال نو خانه را از آلودگی‌ها پاک می کنیم، درونمان را از رذائل اخالقی پاک کنیم و به فضایل اخالقی بیاراییم. 
یاد بگیریم که اشتباهاتمان را بپذیریم و در صدد جبران و نه توجیهشان برآییم. زمانی که مرتکب اشتباه می‌شویم اقرار به آن می‌تواند سخت باشد، گویی با پذیرفتن اشتباه از ارزش‌مان کم می‌شود.باید بپذیریم اشتباه کردن اجتناب ناپذیر است و آدم‌های باهوش و موفق هم به هیچ‌وجه مصون از خطا نیستند و صرفا نوع نگرش‌شان است که آن‌ها را قادر می‌کند از خطاهایشان درس بگیرند. 
یاد بگیریم با اطرافیانمان مهربانتر باشیم و خیر و خوبی را نه فقط برای خودمان، که برای همه بخواهیم. 
جامعه ای رو به کمال خواهد رفت که تک تک اعضایش به فکر پالایش بدی‌ها و پیرایش خوبی‌ها در درون خود باشند. آن وقت است که می توانیم در کنار هم بنشینیم و حرف هم را بشنویم و درد هم را درک کنیم. 
در سالی که گذشت، نامهربانی زیاد بود. مسئولان، حرف مردم را چنان که انتظار می رفت نشنیدند و دردشان را درک نکردند، اما آدمی به امید زنده است و بهار، همواره مژده دگرگونی می دهد.  
دوستی در زمینه خودسازی می گوید اولین گام در جهت خودسازی ، تغییر در برنامه روزمره است ، سعی در بهتر شدن با داشتن همان زندگی روزانه قدیمی سازگار نیست ولی اکثریت افراد در عین حال که از زندگی یکنواخت شکایت دارند ، در نهایت در ناخودآگاه خود به زندگی روزمره خود تمایل نشان می دهند. 
وی معتقد است که مسلما بهتر شدن در هر زمینه ای که مورد نظر باشد ،   نتیجه ی دلچسبی خواهد داشت ولی شروع و ادامه هر کاری ، همت و اراده می خواهد و این گونه می شود که  شاهد درصد افراد زیادی هستیم که می خواهند از شنبه باشگاه بروند ،  از شنبه رژیم بگیرند ، از شنبه درس بخوانند و ...
دوستی دیگر می گوید: با توجه به این که  ما به مجموعه کارهای روزانه خود عادت می کنیم و این عادات تبدیل به محیط امن خودمان می شود ،  درست است که برای برخی کسالت و تنبلی مانع کسب تجربه جدید می شود ، ولی برخی هم از تغییر برنامه روزانه خود می ترسند .   
وی با اشاره به این که معمولا برای شروع هر کار جدیدی هزاران اگر در ذهن فرد نسبت به آینده مطرح می شود که به شکلی ناخواسته جلوی احساسات و عواطف مثبت‌  را می‌گیرد ، می گوید: علم روانشناسی معتقد است هنگامی که در صدد کسب تجربه جدید هستیم ممکن است احساس اضطراب و نگرانی کنیم اما در طول زمان به آرامی و مجدداً با آنچه که هستیم ارتباط برقرار می‌کنیم.  
وی بیان می کند: برای  شروع تغییر در خود لازم نیست خیلی کارهای بزرگی انجام دهیم ، شاید در ابتدا باید خودمان و علایق خود را بشناسیم ، شروع ‌کنیم به شناخت دقیق‌تر آنچه که از انجامش لذت می‌بریم و آنچه که برای ما مهم است و فقط از یک جایی شروع کنیم ، می‌توانیم فقط بزرگ فکر کردن را شروع کنیم ،  اگرچه زندگی در شرایط کنونی چالش های بسیاری وجود دارد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت و بزرگسالان ما افراد مستقلی شده اند که همگی خود را قربانی شرایط می بینند ولی باید بدانیم  هنگامی که در انجام کارهای روزانه‌مان انعطاف نشان نمی‌دهیم اغلب حس بچگی و حس شگفتی از دنیا را از دست خواهیم داد. 
دوست دیگری می گوید: باید بدانیم که داشتن برنامه روزانه حتما چیز بدی نیست و داشتن برنامه روزانه به منظم بودن و فعال بودن افراد کمک می کند و تغییرات کوچک و درونی هم می تواند زندگی بهتری برای ما بسازد و هم به برنامه ی روزانه افراد خدشه ای وارد نکند. 
وی معتقد است اگر میخواهیم درونمان تغییر کند، باید نگاه و باوری که نسبت به خودمان داریم نیز تغییر کند و مهم است که نسبت به باورهای خود آگاه باشیم  ،  باور کنیم که می توانیم  در جهت خصایصی همچون صداقت ، داشتن وجدان ، مسئولیت پذیری ، قدرشناسی، نوع دوستی، خوش برخوردی و ...  گام برداریم تا در نهایت احساس بهتری برای خود و اطرافیان خود به وجود بیاوریم.

نوشته های مشابه

مدیریت سایت

همراز شماره 345

مدیریت سایت

همراز 347