آخرین اخبار

حقیقت جناح نمی شناسد

گاه سربازی شجاعی، گاه شاهی نا امید
روز و شب چیزی به جز تکرار 
یک شطرنج نیست
فاضل نظری
با اعلام نتایج نهایی چهاردهمین دوره انتخابات ریاسـت جمهــوری، دکتر مسعود پزشکیان در یک رقابت تنگاتنگ و نفس‌گیر با اختلافی اندک رسماً رئیس جمهور ایران شد. 
همای سعادت این د...
کد مطلب : 275
سه شنبه, 19 تیر 1403
29 بازدید
نویسنده : سید علیرضا نبوی ثالث

گاه سربازی شجاعی، گاه شاهی نا امید
روز و شب چیزی به جز تکرار 
یک شطرنج نیست
فاضل نظری
با اعلام نتایج نهایی چهاردهمین دوره انتخابات ریاسـت جمهــوری، دکتر مسعود پزشکیان در یک رقابت تنگاتنگ و نفس‌گیر با اختلافی اندک رسماً رئیس جمهور ایران شد. 
همای سعادت این دوره بر روی سر کسی فرود آمد که یکی از مردمی‌ترین و خاکی‌ترین و باسوادترین و باتجربه ترین افراد در حوزه ی اجرایی است،  
صادقانه حرف می‌زند و به راحتی واقعیات را می‌پذیرد و قولی که خارج از توانش باشد به مردم نمی‌دهد، روزگاری وزیر دولت اصلاحات بوده است، سابقه ی حضور 5 دوره نمایندگی در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی را دارد و  بر این نکته به خوبی واقف است که مهمترین قاعده در رقابت های سیاسی حفظ همدلی و همگرایی و هم افزایی با تحمل رقیب است،  با توجه به بضاعت علمی و شناختی که در مباحث قرآنی  و احادیث و روایات و به ویژه آشنایی لازم با نهج البلاغه دارد کاملاً بر این نکته ظریف اشراف دارد که در یک جامعه اسلامی چنانچه عدالت اجرا نشود زمامداران به هیچ یک از اهداف خویش در استقرار ارزش های اسلامی نخواهند رسید.
پزشکیان بر این نکته به خوبی واقف است که در این دوره علاوه بر حمایت جناح اصلاح طلب، از حمایت بخش عمده ای از اصولگرایان میانه رو برخوردار بوده است و این پتانسیل در صورت رعایت شایسته سالاری می تواند ابزار کارآمدی دولت چهاردهم در آینده گردد، واقعیت این است که رئیس جمهور باید فرض را بر این بگیرد که تمامی یاران انقلاب و جناح‌های سیاسی نظام اسلامی در اصل دلسوز کشور و علاقمند به اسلام و مردم هستند و هیچ یک بی‌نیاز از حمایت و محبت برادرانه ی یکدیگر نیستند و همه طرفدار عزت و وحدت مسلمین و خواستار اقتدار نظام و طالب نابودی و ذلت استکبار می‌باشند، رئیس جمهور باید بپذیرد که رای ندادن مردم به یک جناح دلایل خاص خودش را دارد و سران هر جناحی  باید پس از شکست، بررسی کنند و ببینند مرتکب چه اشتباهاتی شدند که مردم از آن ها رویگردان شدند  و سپس در صدد اصلاح آن برآیند، حقیقت جناح نمی شناسد، با مردم باید با زبانی حرف زد که مردم بپذیرند، با زور و تحکم نمی‌شود بر مردم حکومت کرد، بر خلاف ادعای کسانی که می گویند در کشور ما رئیس جمهور کاره ای نیست،اتفاقا شایسته سالاری درارکان دولتی، ارتباطی مستقیم با اراده و تصمیماتی دارد که یک رئیس جمهور می گیرد، رئیس جمهور قادر است با اتخاذ یک مکانیسم عقلانی، منازعات را حل و فصل کند و برای آبادانی مملکت و تامین معیشت روزمره مردم درست کشورداری کند. 
روزنامه فرهیختگان به نکات خوبی پس از پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات توجه کرده است، حیفم می آید به برخی از این نکات، جهت استحضار خوانندگان اشارتی نداشته باشم :  پیروز نخست این انتخابات مردم ایران بودند که زیر بمباران تبلیغاتی سنگین ایران‌ستیزان در اینترنشنال و‌... به نقطه‌عطف مردم‌سالاری دینی رسیدند. کابوس انتخابات‌های زیر 50 درصدی به پایان رسید، انتخابات‌هایی که در سیر نزولی افتاده بودند و دائما مشارکت در آنها کمتر می‌شد. حالا بعد از 5 سال شیب مشارکت دوباره صعودی شده و نمودار مردم‌سالاری دینی در ایران تغییر جهت داده است. ما ایرانی‌ها فارغ از نتیجه صندوق به این پیروزی احتیاج داشتیم، ما می‌توانیم دوباره به مشارکت‌های 70 و 80 درصدی برگردیم، ما باید به مشارکت‌های 70 درصدی و 80 درصدی برگردیم
پزشکیان فرصت‌های مهمی پیش رو دارد، او می‌تواند شکاف‌های اجتماعی در ایران را کمینه کند، او می‌تواند از بدنه بزرگ کارشناسی کشور استفاده کند، او می‌تواند شکاف نخبه توده را کم کند، او می‌تواند شکاف‌های قومیتی را ترمیم کند، او می‌تواند در حکمرانی اینترنت طرح نو دراندازد و... اما همه اینها می‌تواند برای او تهدید هم باشد. او می‌تواند شکاف‌های اجتماعی را تشدید کند، می‌تواند به اسم کار کارشناسی دور جدید خالص‌سازی را کلید بزند، می‌تواند شکاف متن-پیرامون را تشدید کند، می‌تواند حکمرانی ملی در فضای مجازی را نابود کند، می‌تواند مساله قومیت‌ها را تبدیل به معضل کند و...
اما اینها همه بستگی به مسعود پزشکیان دارد که بخواهد چگونه باشد. او اگر چون سیاق و سابقه‌اش در گفتمان انقلاب اسلامی بماند و بخواهد مثل یک انقلابی پنجاه‌وهفتی رفتار کند می‌تواند چالش‌ها را به فرصت تبدیل کند.
مسعود پزشکیان حالا رئیس‌جمهور ایران است. همه باید به او کمک کنند، رسانه‌های انقلابی می‌توانند چشم بیدار جامعه و رصدگر دولت باشند، کار رسانه‌ها عبور از دولت نیست، بلکه مدد به دولت است به شرط انصاف رسانه‌ها و سعه‌صدر رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان.