آخرین اخبار

سعی کردیم »موسسه رمضان« مکانی برای زندگی کردن باشد نه زنده ماندن

در آستانه روز جهانی معلولان با مدیر عامل موسسه معلولین رمضان گفتگویی داشتیم . مجید اسکندری ضمن تبریک روز جهانی معلولین و با بیان این که نامگذاری و اختصاص نمادین یک روز جهانی به افراد دارای معلولیت در واقع به سبب معطوف داشتن اذهان عمومی و آگاه سازی آحاد جامعه به مسائل مرتبط نسبت به معلولین است، به...
کد مطلب : 192
چهارشنبه, 15 آذر 1402
94 بازدید
نویسنده : زهره کوکبی

در آستانه روز جهانی معلولان با مدیر عامل موسسه معلولین رمضان گفتگویی داشتیم . مجید اسکندری ضمن تبریک روز جهانی معلولین و با بیان این که نامگذاری و اختصاص نمادین یک روز جهانی به افراد دارای معلولیت در واقع به سبب معطوف داشتن اذهان عمومی و آگاه سازی آحاد جامعه به مسائل مرتبط نسبت به معلولین است، به تشریح و تبیین فعالیت ها و اقدامات این موسسه پرداخت که با هم می خوانیم.

 لطفا در ابتدا خودتان را به طور کامل برای خوانندگان نشریه سرو کاشمر معرفی نمایید و بفرمایید که چند سال از این که مدیریت آسایشگاه را بر عهده دارید می گذرد؟

 

اسکندری هستم ، با توجه به علاقه خدمت به معلولین و سالمندان، از سال 77 حدود 25 سال قبل به صورت امریه وارد بهزیستی شدم و پس از پایان دوران امریه با همکاری آقای شریعت پناه رئیس وقت بهزیستی بر آن شدیم تا مرکز معلولین ذهنی در شهرستان تاسیس نمائیم. اولین جلسه هیات امنا که در محل فرمانداری برگزار گردید چون در ماه مبارک رمضان بود یکی از اعضاء نام رمضان را پیشنهاد دادند که مورد موافقت قرار گرفت . به برکت ماه مبارک رمضان اسم موسسه از سال 79 به نام رمضان به شماره 40 ثبت شد. برایمان کمی از آسايشگاه خيريه معلولين ذهنی رمضان كاشمر و چگونگی شکل گيری آن بگوييد .

 

برایمان کمی از آسايشگاه خيريه معلولين ذهنی رمضان كاشمر و چگونگی شکل گيری آن بگوييد .

ابتدا دنبال یک منزل مسکونی بودیم سال اول سیزده نفر مددجو را در یک منزل مسکونی پذیرش کردیم با شرایط خیلی سخت؛ بحث هزینه مناسب سازی، تأمین نیروی انسانی ، نوع نگرش مردم نسبت به معلولین ذهنی با مشکلات زیادی در سال های اول تاسیس مواجه بودیم که همه مشکلات با همدلی و وفاق کلیه همکاران مجمع و هیات مدیره برداشته شد. کم کم به فکر مکانی ثابت افتادیم که ساختمان استاندارد درخور معلولین ذهنی در شهرستان و حتی استان احداث نماییم . بعد از واگذاری زمین از طریق اداره اوقاف با همکاری استانداری و تغییر کاربری که در کمیسیون ماده 5 مطرح شد تقریبا دو سال طول کشید تا زمین به موسسه واگذار شد والحمدا.. کلیه نهادها و ادارات و سازمان ها به ویژه شهرداری و بهزیستی همکاری بسیار خوبی با موسسه هم در موقع گرفتن مجوز زمین و هم موقع ساخت و ساز داشتند. نقشه ساختمان با دو هزارو پانصد مترمربع زیربنا برای نگهداری 100 نفر معلول ذهنی تایید شد ، در حال حاضر یکصد معلول ذهنی داریم که به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند. خدمات پرستاری ، توانبخشی و ... برای مدد جویان به صورت شبانه روزی انجام می شود. سعی کردیم موسسه رمضان مکانی برای زندگی کردن باشد نه زنده ماندن.در موسسه رمضان به آموزش مددجویان نیز توجه زیادی شده است؛ تعدادی از مددجویان در کالس های حرفه آموزی، قالی بافی، کوبلن دوزی، سرود و ...آموزش می بینند. کلاس های ورزشی و اردوی سطح شهر داریم. اکثر مددجویان ما بی سرپرست و مجهول الهویه هستند. بیشترین آمار مجهول الهویه ها در سطح کشور مربوط به خراسان رضوی است.

لطفا راجع به تعداد افراد و کمک هایی که به مددجویان هم می شود ، برایمان توضیح دهید

 

. هزینه نگهداری مددجویان نیز از طریق یارانه سازمان بهزیستی و کمک خیرین می باشد. یارانه سازمان بهزیستی 80 درصد ظرفیت اسمی مراکز است.یارانه هر ماه به حساب موسسه واریز می شودو حدود 25 درصد هزینه های موسسه به ویژه حقوق پرسنل ، بیمه و اضافه کاری از محل یارانه خود سازمان تامین می شود. مابقی هزینه ها مثل هزینه ساخت و ساز و مناسب سازی ،تغذیه مددجویان، هزینه دارو و درمان و ... همه از طریق مشارکت های مردمی و فعالیت هایی که خود موسسه انجام می دهد. یک سری فعالیت ها موسسه دارد. یکسری عواید که از محل نمایشگاه داریم کاردستی خود مددجویان است که در طول سال انجام می دهند و ما بعد از قیمت گذاری برای عموم به فروش می گذاریم.

 

ساختار تشکيلاتی موسسه چگونه است؟

ساختار تشکیلاتی موسسه هم به صورت هیات امنایی است و 13 نفر هیات امنا یا مجمع داریم . 7 نفر هیات مدیره داریم 2 نفر بازرس اصلی و علی البدل داریم که همه از معتمدین و مسئولین شهرستان هستند که خوشبختانه بین مدیرعامل، همکاران و مجمع و هیات مدیره و خود بهزیستی همدلی وجود دارد و موسسه رمضان را در پیشبرد اهداف یاری می کند. به نظر شما مهمترین نیاز یک معلول چیست؟ عیادت و دلجویی از مددجویان است. بگذار دیدن تو را با دردها آشنا کند. همشهریان می توانند مراسمی مثل جشن تولد برای مددجویان و دیگرمراسم را در موسسه برگزار کنند. با توجه به این که اکثر سالمندان و معلولین بی سرپرست و مجهول الهویه هستند بهترین کمک همین بحث دلجویی و عیادت است چه عواملی باعث شده است آسايشگاه خيريه معلولين ذهنی رمضان كاشمر، به جايگاه فعلی برسد. همدلی که بین همکاران در جهت خدمت به معلولین و سالمندان بوده که با عشق و عالقه کارمی کنند. تعداد کارکنان و پرسنل در حال حاضر مرکز ، چند نفر است؟ در این موسسه 48 نفر پرسنل ثابت و قراردادی داریم که مستقیما به مددجویان خدمت می کنند . چهار نفر هم از بیرون به صورت افتخاری یا حق الزحمه ناچیز با موسسه همکاری دارند. در مجموع ما52 نفر پرسنل داریم که مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند. چه تعدادی از بخش کادر درمانی با موسسه قرارداد دارند؟ یا به صورت رایگان کار می کنند؟ الحمدا... در زمینه کادر درمانی ؛کلیه پزشکان، ) دکتر زارع، خانم دکتر رنجبر ، رفعتی و ... (شبکه بهداشت، مرکز بهداشت، برخی آزمایشگاه ها خصوصا آزمایشگاه دکتر موسوی نژاد همه همکاری صمیمانه دارند. الحمدا.. کادر پرستاری داخل موسسه هم خوب عمل می کنند. در زمان کرونا ما حداقل سه چهار مرتبه کل مرکز که هر مرتبه دو هفته قرنطینه کامل شد. هیچ گونه فوتی بر اثر کرونا در قسمت معلولین و سالمندان نداشتیم و قسمت پرستاری و کادر درمان خود موسسه بسیار قوی عمل کرد. بعضی وقت ها برخی کاالها و اقالم در خانه مازاد است به درد خانواده نمی خورد به اینجا می آورند ما با خانواده صحبت میکنیم در صورتی که به کار موسسه نیاید آن را تبدیل به احسن می کنیم و به فروش می رسانیم و عواید آن به مددجویان و سالمندان برمی گردد. در کل بفرمایید که چه شد که به فکر احداث ساختمان ویژه سالمندان افتادید؟

موسسه خیریه رمضان در حال حاضر دارای دو تا مرکز است یکی مرکز رمضان معلولین ذهنی دختر تربیت پذیر باالی 14 سال که به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و یکی مرکز سالمندان بی بی و بابو که در حال حاضر به 20 نفر سالمند به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می شود. مرکز بعدی ما مرکز شهید یزدانی است که زمینش واگذار شده و مجوزهایش گرفته شده و دیوار کشی انجام شده که مخصوص معلولین ذهنی پسر است که انشاا... بعد از اتمام ساختمان سالمندان، شهید یزدانی را به امید خداوند و با کمک خیرین شروع به کار می کنیم. بحث سالمندان در شهرستان باید یک نگاه ویژه داشته باشیم. من خودم اول فکر می کردم که در شهرستان شاید این قدر سالمند نداشته باشیم که وارد موسسه شوند. تردید داشتم که موسسه سالمندان را احداث کنیم یا نه . به همین خاطر مجوز را که گرفتیم و کارهای اولیه انجام شد. در خود مجموعه موسسه رمضان در یک ساختمان مجزا، مجوز 20 نفر گرفتیم و آمار پذیرش برای سالمندان در شهرستان از آنچه فکر میکردیم بیشتر است . وقتی یکی از سالمندان به نوعی ترخیص شود یا خدای نکرده فوت کند حداقل دو سه نفر پشت نوبت پذیرش هستند. به همین خاطر بر آن شدیم که در ضلع غربی موسسه ساختمانی به کمک خیرین و بدون کمک دولتی که حدود شصت درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم. ساختمان جدید تمام امکانات و آیتم هایی که یک مرکز سالمندان استاندارد باید داشته باشد را داراست. حدودا از یک ماه قبل شروع به کار کردیم و با توجه به گرانی و تورم بازار کار، کند پیش میرود . اگر بتوانیم با کمک خیرین این ساختمان را هر چه سریعتر به بهره برداری برسانیم آبروی شهر و منطقه است. ما سالمندان زیادی داریم که در سایر شهرستان های استان نگهداری می شوند. چه توصيه يا درخواستی از خیرین و نيکوکاران شهر کاشمر داريد؟ موسسه رمضان، عام المنفعه است مال شخص نیست همه باید نسبت به موسسه یک حس شهروندی و خانوادگی داشته باشند و افردی را که ما در اینجا نگهداری می کنیم را جزو خانواده خود فرض کنند. ما االن 100 نفر معلول ذهنی به صورت شبانه روزی نگهداری می کنیم در آینده نزدیک 90 سالمند را نگهداری خواهیم کرد . از عموم مردم می خواهیم موسسه رمضان را از خود بدانند . مرکز عام المنفعه است، همه باید دست به دست هم بدهیم تا مرکز سالمندان و در آینده مرکز شهید یزدانی به سرانجام برسد. در پایان اگر سخن ناگفته ای دارید ، بفرمایید و خوشحال میشویم که یکی از خاطرات تلخ و شيرينی که طی این سالها داشتهاید، موردی را برايمان نقل کنيد. خاطرات تلخ و شیرین اینجا زیاد است. بدترین خاطرات تلخ وقتی است که خدای نکرده سالمند یا معلول ذهنی اینجا فوت کند. بنده و همکاران بسیار متاسف و ناراحت می شویم. بهترین خاطره زمانی بود که مددجویان را به ساختمان جدید منتقل کردیم . آن زمان مددجویان این قدر خوشحال بودند که اشک شوق می ریختند . امکانات بهتر ، فضای بهتر ، اتاق های بزرگتر که از ساختمان قبلی به مراتب بهتر بود. امیدوارم با انتقال سالمندان به ساختمان جدید این خاطرات دوباره تکرار شود . بـه امیـد آن روز