آخرین اخبار

به بهانه نشست هم اندیشی رسانه ای نماینده دیار ترشیز

از زمانی که برای اولین بار در جلسه ای با حضور حجت الاسلام نیک بین به عنوان نماینده کاشمر شرکت کردم سه سال می گذرد. در آن دیدار لیستی چند صفحه ای از فعالیت های وی چند ماه قبل از شروع مسئولیتش به عنوان نماینده در دسترس خبرنگاران قرار گرفت. از حضور یک نیروی فعال و انقلابی و جهادگر احساس شعف داشتم و...
کد مطلب : 123
یکشنبه, 04 تیر 1402
68 بازدید
نویسنده : محبوبه وزیری

از زمانی که برای اولین بار در جلسه ای با حضور حجت الاسلام نیک بین به عنوان نماینده کاشمر شرکت کردم سه سال می گذرد. در آن دیدار لیستی چند صفحه ای از فعالیت های وی چند ماه قبل از شروع مسئولیتش به عنوان نماینده در دسترس خبرنگاران قرار گرفت. از حضور یک نیروی فعال و انقلابی و جهادگر احساس شعف داشتم و تصورم این بود که شهر جان تازه ای خواهد گرفت. امیدوار بودم نیروهای جهادگر حلال مشکلات کشور باشند و راهی برای حل مشکلات اقتصادی بیابند و گره کور معیشت مردم با تلاش مضاعف نیروهای تازه نفس که هدفی جز انقلاب و دردی جز مردم نداشتند، باز شود.

سه سال گذشت و در تاریخ 7 خرداد ماه دوباره جلسه ای با حضور نماینده دیار ترشیز برگزار شد. حجت الاسلام نیک بین در این جلسه اظهار داشت: سه سال پیش در 8 خرداد ماه مجلس شروع به کار کرد و فردا وارد سال پایانی دوره یازدهم مجلس خواهیم شد.

این دیدار بهانه ای شد برای نوشتن این مطلب و طرح چند سوال ملی و شهری که ابتدا سوالات ملی و کشوری مطرح می شود

اول این که مجلس یازدهم با این شعار که بخش زیادی مشکلات ریشه در عدم شفافیت مالی، ناکارآمدی و بی‌کفایتی مدیران، عدم کارآیی دستگاه‌های نظارتی، وجود قوانین ناکارآمد و مواردی از این دست دارد، آغاز به کار کرد و انتظار می رفت ، حضور جوانان خلاق، مستعد، متعهد و دارای انگیزه‌ی اصلاح و تعالی، خود ظرفیتی برای حرکت اصلاحی و رو به جلو در فرآیند قانون‌گذاری و نظارت مجلس باشد.

سوال این است نمایندگان محترم چقدر از این ظرفیت استفاده کردند و در حال حاضر نسبت به سه سال پیش کشور در موقعیت بهتری قرار گرفته است؟

دوم :رویکرد اصلی مجلس این بود که با توجه به این که مهمترین نگاه و توجه مقام معظم رهبری به ضعیفان و قشر محروم جامعه است؛ لذا مجلس یازدهم باید توجه ویژه ای به مستضعفان و محرومان خصوصا بازنشستگان افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد، جانبازان و رزمندگان معسر داشته باشد و سطح زندگی آنها را ارتقا دهد.

در این زمینه مجلس یازدهم چه کار درخور توجهی انجام داده است؟

سوم : قرار بود نمایندگان  مجلس با تفکری بدون سهم خواهی کارکنند اما هنوز چند ماهی از انتخابات نگذشته بود که حجت الاسلام آقا تهرانی اعلام کرد:  «ما قصد تشکیل فراکسیونی جدا از فراکسیون نیروهای انقلاب را نداریم ولی خود را ملزم به حضور و پیروی از این فراکسیون هم نمی‌دانیم».

یک روزنامه اصلاح طلب همان زمان نوشت: وحدت درجۀ بسیار بالایی از «بلوغ سیاسی» را طلب می‌کند امری که نه ‌فقط در بین اصولگرایان بلکه اصولاً در عرصۀ سیاسی ایران به کالایی اگر نگوییم نایاب به پدیده‌ای کمیاب تبدیل‌شده است. بنابراین، انتظار اتحاد بین گرایش‌های گوناگون اصولگرایی در مجلس عبث است و آن‌ها به‌زودی اختلافات عمیق خود را به نمایش خواهند گذاشت. درواقع، نخ تسبیحی که مهره‌های مختلف اصولگرایی را تاکنون به هم وصل می‌کرده است، دشمن یا رقیب مشترکی به نام «اصلاح‌طلبان» بوده است. این نخ تسبیح با حذف اصلاح‌طلبان از مجلس، اینک در حال گسستن است و ازاین‌پس دیگر نمی‌تواند نقش وحدت‌بخش را برای اصولگرایان بازی کند. ازاین‌رو، اصولگرایان برای ادامۀ اتحادشان یا باید دشمن یا رقیبی را در خارج از دایرۀ خود دست‌وپا کنند و یا بر روی برنامه‌های عملی مشخصی به توافق و اشتراک برسند.این که مجلس بعد از 5 ماه دچار چنین حاشیه هایی شود جای سوال دارد؟

چهارم این که « شایسته‌سالاری» قرار بود سرلوحه کار قرار گیرد، آیا در رای  به وزرای دولت سیزدهم این امر مبنای کار قرار گرفت و اگر چنین است استیضاح های پی در پی برای چیست ؟

هر چند تعداد سوالات ملی و کشوری زیاد است ولی برای جلوگیری از اطاله کلام به موضوعات شهری با مقدمه ای کوتاه می پردازم. دو هفته نامه سرو کاشمر از سال 86 شروع به کار کرد و همزمان 4 دوره نمایندگی مجلس در طی این 16 سال به پایان رسیده است. نمایندگان این ادوار  جناب آقای دکتر خباز، جناب آقای دکتر اسماعیل نیا، جناب آقای دکتر بنیادی و حجت الاسلام نیک بین بوده اند که هر کدام در باب جاده شادمهر کاشمر نظراتی عنوان کرده اند.

دکتر خباز در سال 89 چنین اظهار می دارد:« موضوع دوبانده کردن محور شادمهر- انابد هم درکمیسیون پیگیری شده تا با تخصیص اعتبار بیشتر، این پروژه سریعتر اجرا شود.» دکتر محمد اسماعیل‌نیا درسال 94 با اشاره به سفر رئیس جمهور و برخی از اعضای هیئت دولت به خراسان رضوی اظهار کرد: در نشستی با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، اختصاص مبلغ 50 میلیارد ریال اعتبار ماده 180 برای اجرای پروژه دوبانده کردن محور شادمهر به کاشمر به استان اعلام شد.در همان سال اعلام شد که قرار است اعتبارات دو بانده كردن جاده كاشمر به شادمهر از محل ماده 215 قانون برنامه پنجم توسعه تامين و از سوي معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري پرداخت شود اما هنوز اين امر محقق نشده است. شاید یادتان باشد که تبلیغات انتخاباتی دکتر بنیادی با عکسی از تصادف دکتر علی پویان  در جاده شادمهر کاشمرآغاز شد. دکتر بنیادی در سال 98 اظهار داشت: :برای ادامه دوبانده کردن محور شادمهر به بردسکن، امسال 190 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و تا سال 1400 این پروژه طبق تقویم بسته شده باید به اتمام برسد. به محض ابلاغ این اعتبار شاهد سرعت کار دوبانده کردن خواهیم بود.

گفتنی است در دوره نمایندگی دکتر بنیادی با انجام توافقاتی با شهرداری 9 کیلومتر از این را دو بانده شد.

حجت الاسلام نیک بین هم در مصاحبه با دو هفته نامه سرو در اسفند ماه گذشته با بیان این که دو پیمانکار در قطعات دوم و سوم جاده شادمهر کاشمر در حال کار می باشند اظهار داشت: انشالله در هفته دولت ۱۴۰۲ ما 10 کیلومتر از قطعه دوم و ۱۰ کیلومتر از قطعه سوم را زیر بار ترافیکی خواهیم برد. لازم به ذکر است در جلسه اخیر یعنی جلسه 7 خرداد نماینده دیار ترشیز عنوان کرد: « قطعه سوم 20 درصد و قطعه سوم 40 درصد پیشرفت کرده است و تا اتمام سال 1403 جاده شادمهر کاشمر کامل می شود.»

مشابه این سخنان در باره راه آهن و فرودگاه   نیز از طرف نماینده ادوار قبل گفته شده است. حجت الاسلام نیک بین در مورد احداث فرودگاه در کاشمر می گوید این فرودگاه مصوبه داشته اما در سال 97 در مسیر سیل قرار گرفته و سیل از آن رد می شود یعنی عملا جانمایی درستی انجام نشده است. کار اشتباه که شروع شود کسی نمی تواند درستش کند، لذا ما فرودگاهی که آقای کاویانی سرمایه گذاری کرده است و تلاش می کنیم اینجا به عنوان یک مرکز آموزش هوانوردی ثبت شود و این پایگاه به کل کشور معرفی شود.