همراز 2
- سلام . خسته نباشید . کودکی 6 ساله دارم خیلی پرانرژی و خیلی آزاردهنده. هیچ مهدی امسال قبولش نکرد . هرجا می رفت دو روز بیشتر نتونستن نگاهش دارن. چند روز بردمش کتابخانه کودک برای نقاشی و کتاب و کاردستی اما اصلا ننشست انگار بیش فعالی دارد. راهنماییم کنید لطفا. متشکرم
سلام و آرزوی سلامتی برای شما و خانواده و فرزند عزیزتان. ابتدا یک ایراد بر شما می گیرم و بعد پاسخم را شروع می کنم و آن این که شما خودتان داید می فرمایید بچه آسیب رسانی که هیچ مهدی نتوانسته دو روز بیشتر نگهش دارن! و بعد می فرمایید «انگار بیش فعالی دارد»! یعنی روشن است که هیچ اقدامی تابه حال برایش انجام نداده اید .
لذا قبل از شروع پاسخ اصلی، شما را دعوت می کنم کودک را هر چه سریعتر به یک متخصص روان کودک و نوجوان نشان دهید. ممکن است احتیاج به دارودرمانی هم داشته باشد . ولی به هر حال، چه دارو بگیرد یا نگیرد لازم است شما تغییراتی در والدگری خود بوجود بیاورید. به مطالب زیر که 4 راه ساده کنترل بچه های بیشفعال است توجه بفرمایید :
الف- به رژیم غذایی او توجه کنید. مقدار مواد مصرفی چون کافیین، محصولات گندمی (نان، بیسکویت، کیک) و دیگر مواد شیمیایی را در رژیم غذایی او کنترل کنید. برچسبهای محصولات را بخوانید و از مقدار قند مصرف شده در مواد غذایی و نوشیدنیهای آن آگاهی یابید. به دنبال سالمترین مواد غذایی باشید.
ب- به دنبال فعالیتهایی برای کودکتان باشید بعضی والدین معتقدند که ورزش برای کودکان در سنین پایین ضرورتی ندارد. اما کودکان پر انرژی احتیاج به سوزاندن کالری دارند. به دنبال فعالیتهایی باشید که احتیاج به دویدن، پریدن و تحرک دارد. به جای رفتن به کتابخانه، او را به کلاس شنا یا دیگر کلاسهای ورزشی بفرستید تا انرژی بسوزاند.
ج - با کودکتان بازی کنید .کودکان پر انرژی احتیاج به تعامل از سوی دیگران دارند. این کودکان نمیتوانند ساعتها رو به روی تلویزیون بنشینند یا کتاب بخوانند یا نقاشی بکشند در حالی که شما اطراف خانه میچرخید. برای آنها وقت بگذارید و با آنها بازی کنید. همچنین اگر می خواهید اسباب بازی بخرید اسباب بازیهایی برای او بخرید که احتیاج به تحرک و فعالیت دارد. کودکان پر انرژی تحرک را دوست دارند. آنها به دنبال اسباب بازیهایی مانند دوچرخه سواری، توپبازی، و وسایلی که بالاپایین بروند، هستند که احتیاج به فعالیت دارد. این کودکان از خواندن کتاب یا نقاشی کردن کسل میشوند و معمولا نمیتوانند آرام مقابل تلویزیون به مدت طولانی بنشینند، با این حال باز هم تا جایی که میتوانید تماشای تلویزیون را مدیریت کنید. استفاده زیاد از بازیهای رایانهای و تلویزیون منجر به مشکلات رفتاری میشود.
د- بر رفتارهای مثبت او تمرکز کنید: با کودکان پرانرژی معمولا بد رفتاری میشود. مطمئنا آنها جملههایی مانند «بنشین» «نپر» را بارها شنیدهاند. سعی کنید به جای این کار از او تعریف کنید. اگر او هنگامی که شما با فرد دیگری در حال صحبت هستید یا در مطب پزشک منتظر نشستهاید آرام بود، او را تحسین کنید. به او بگویید که شما متوجه رفتار خوب او شدهاید. اگر او در فروشگاه، آرام کنار شما قدم زد و مانند همیشه نپرید و جست و خیز نکرد، خوشحالی خودتان را نشانش دهید و تحسینش کنید. همیشه در ذهن داشته باشید که کودکان پر انرژی کودکان بدی نیستند. آنها معمولا کنجکاو و پر از زندگی هستند و هیچ وقت نمیخواهند به شما آزار برسانند. به جای ممانعت از او، سعی کنید رفتارهای او را مدیریت کنید. در این صورت محیطی آرامتر برای خود و خانوده خود خواهید داشت.
در انتها باز هم تاکید می کنم تا قبل از شروع سال تحصیلی حتما درمان تخصصی او را زیر نظر روان درمان و در صورت نیاز روانپزشک مجرب شروع کنید. درمان بیش فعالی قبل از ورود به سن مدرسه باید شروع شود .
موفق و سلامت باشید .
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ