کنکور و مسئله رشته پزشکی!!
مبینا نعمت زاده دارنده مدال برنز المپیک 2024 پاریس در رشته تکواندو در برنامه تلویزیونی درخواست تحصیل در دانشگاه بدون پشت سر گذاشتن کنکور را داد. او گفت: می خواهد در رشته پزشکی تحصیل کند.
این خواسته یک نمونه از خروارها آرزوی ایرانیان است. همه دوست دارند خودشان پزشک شوند یا فرزندشان پزشک شود. به خاطر دارم زمانی که برای انتخاب رشته تحصیلی فرم های هدایت تحصیلی را برای والدین توضیح می دادم، تعداد زیادی از والدین بدون این که به حرفهایم گوش کنند، فقط منتظر بودند سخنم به پایان برسد و در نهایت می گفتند: « این دختر ما را برای رشته دکتری بنویسید» منظورشان رشته علوم تجربی بود. پزشکی آمال ایرانیان است.
موقعیت شغلی یک پزشک
یکی از دلایلی که همه دوست دارند پزشک شوند موقعیت شغلی یک پزشک از نظر اقتصادی و منزلت اجتماعی است. بسیاری از دانشجویان در رشته های مهندسی یا کارشناسی درس می خوانند و بعد از فارغ التحصیل شدن، تازه باید دنبال کاری بگردند و بعد در صورت موفقیت در یافتن شغل باید به حداقل ها قانع باشند، ولی یک پزشک می تواند جایگاه اجتماعی خود و خانواده اش را تغییر دهد.
کنکور استرس زاست!!
در چنین موقعیتی و با توجه به محدودیت پذیرش رشته پزشکی، کنکور استرس زا می شود. یک روانشناس می گوید داوطلبان کنکور در شرايط مناسب روحي قرار ندارند و بسياري از آنها با تنش هاي عصبي حاصل از فشار خانواده، مدارس و همسالان خود براي قبولي در كنكور و پذيرش در دانشگاه هاي مطرح كشور روبرو هستند.
جالب این است که کارشناسان و مسئولان کشوری هیچ برنامه ای جهت ایجاد فرصت شغلی ندارند. معاون پیشین توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت کار می گوید : در بیست سال گذشته فقط 3 میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است و تا سال 1410 حدود 49 میلیون شاغل در کشور کم خواهیم داشت. با این وجود به جای انجام کارهایی که به در جامعه ارزش دیگر مشاغل به جای خود حفظ شود تنها راه چاره به تغییرات سالانه بر روش برگزاری کنکور محدود می شود. کاری که نه تنها از استرس کنکور کم نمی کند که به خاطر عدم پیش بینی پذیری و تغییر روال عادی بر استرس کنکور می افزاید.
چند سوال در مورد کنکور امسال
-چرا به طور شفاف اعلام نمی شود که چگونه قرار است تراز کنکور سال قبل با تراز امسال (برای داوطلبی که امسال هم می خواهد با همان تراز سال قبل انتخاب رشته کند) مقایسه و معادل سازی شود ؟ و اصولا چگونه این امر میسر است؟
2-با توجه به تراز سوابق تحصیلی که روز دوشنبه 23 مرداد ماه اعلام شد سوالی که مطرح می شود این است که چرا به این میزان سطح تراز معدل های سال قبل با امسال متفاوت است؟(با توجه به اینکه رشد خاصی در نمرات و معدل های دانش آموزانی که امسال در امتحانات نهایی شرکت کرده اند ملاحظه نمی شود) و چرا به طور محسوسی سطح تراز سوابق تحصیلی در کنکور امسال نسبت به سال قبل افت داشته است ؟
3-با چه الگوریتم و منطقی می توان کنکور اردیبهشت ماه را با کنکور تیر ماه مقایسه و معادل سازی کرد؟ همان طور که گفته شد قرار است بالاترین نتیجه بین دو کنکور اردیبهشت ماه و تیر ماه به عنوان تراز کنکور برای داوطلبان در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه سطح سختی و آسانی سوالات دو کنکور و همچنین میزان تعداد شرکت کننده این دو کنکور با هم متفاوت بوده است، چگونه و با چه فرمولی این امر میسر است؟ به همه این ها معادل سازی تراز داوطلبان سال قبل را هم اضافه کنید!
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ