گمانه هایی در مورد انتخابات دوازدهم
اواخر امسال، موعد برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس فرا خواهد رسید و بسیاری از چهرهها، نهادها و جریانهای سیاسی در کشور، از هماکنون در باب چگونگی مواجهه با آن، شروع به ارائه تحلیل و اعلام تصمیم نمودهاند.
برخی بر این باورند که در انتخابات آینده بحث معیشت حرف اول را خواهد زد . تجربه ثابت کرده است نامزدهای انتخاباتی همیشه با وعده های اقتصادی آرای مردم را جلب کرده اند. معمولا شعارها حول محور وعده های اقتصادی می چرخد .از آنجا که دولت و مجلس از یک جریان و همسو هستند می توان پیش بینی کرد، اگر در چند ماه آینده تورم کنترل نشود و قیمت ها به صورت ملموس به ثبات نرسد، مردم اقبال چندانی به جریان فعلی که بیشتر تفکرات جبهه پایداری را در کارنامه خود دارند نشان نخواهند داد.
گروهی معتقدند اگر مسئولان به دنبال مشارکت حداکثری هستند باید دوراندیشی بیشتری داشته باشند .محمدرضا باهنر در این مورد می گوید: « انتخابات آينده اصلاً قابل پيشبيني نيست که چه کساني چطور برنده خواهند شد يا جناحها چه خواهند کرد. اصولگرايان و اصلاحطلبان از همين حالا مذاکرات را درون خودشان آغاز کردهاند. نکته مهم آن است که فضاي انتخابات بايد کمي بازتر شود. بايد بدانيم «رقابت» شاخصهاي است که مشارکت را در انتخابات افزايش ميدهد. اگر افرادي به علت زور و فشار گروهي يا حتي با تصميم شوراي نگهبان يا ساير مسائل از چرخه رقابت حذف شوند، قطعاً بخشي از جامعه نسبت به حضور در انتخابات دلسرد خواهند شد و در اين رويداد شرکت نخواهند کرد، در حالي که اگر قرار است انتخابات پرشور باشد بايد رقابت جدي در آن ايجاد شود. صلاحيتهاي اصلي بايد از سوي شوراي نگهبان مورد بررسي قرار بگيرد و به آنها رسيدگي شود. نکته مهم آن است که تعيين سلامت افراد نبايد به سلايق برگردد. نبايد طوري باشد که بر اساس پسنديدن يا نپسنديدن يک فرد، درباره حضور او در عرصه رقابت تصميمگيري صورت بگيرد. مردم نبايد احساس کنند انتخابات دو مرحلهاي است که يک مرحله آن شوراي نگهبان افراد را انتخاب ميکند و بعد از آن نوبت به مردم ميرسد که به فرد مورد علاقه خود رأي بدهند.»
از طرفی برخی می گویند طراحی دقیق حرکت سیاسی منضبط تا رسیدن به نتیجه در کشور ما امکان پذیر نیست. تشکیلاتی که در همه مسائل مهم کشور، نظر و برنامه داشته باشند و از قبل به آن فکر کرده باشند و نیروی لازم را نیز تربیت و در اختیار حزب و دولت در قدرت قرار دهند، موجود نیست. بنابراین گروه ها و احزاب موسمی انتخابات را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد و نتیجه نیز از الان کاملا نامشخص است .
عده ای نیز فعالیت جناح ها و گرو های اصلاح طلب و اصولگرا در کشور را هنوز موثر می دانند و معتقدند اصلاح طلب و اصولگرایان دچار چالش شده اند ولی هنوز هم حرف اصلی را آنها خواهند زد . گویا جریان های مختلف اصولگرایی به نام های متفاوت « شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی»، « شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» و جبهه پایداری گروه هایی هستند که به اذعان خودشان جهت تقویت جریان انقلاب جلساتی تشکیل داده اند . از طرفی جبهه اصلاحات هم قرار است طی هفته آینده با تعیین اعضای کمیته اصلی نظراتش را در مورد انتخابات دوازدهم اعلام کند.
همچنین عباس عبدی فعال اصلاح طلب اولین جلسه نشست اتاق فکر حزب کارگزاران سازندگی ایران با عنوان «افراد و گروههای میانه چطور میتوانند به یک نیروی موثر تبدیل شوند؟» به طرح نظراتش پرداخت و گفت: «هیچ کاری بدون زنده کردن جریان اصلاحات نمیتوان انجام داد. منظورم جریان سیاسی اصلاحطلبان (دو خردادیها) نیست، آنها بخشی از جریان اصلاحات بعدی خواهند بود، هرچند که جایگاهشان ویژه است. چرا که آنها میتوانند دو سر طیف را به هم بچسبانند بدون آن که خودشان به دنبال قدرت باشند.»
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ