دستاوردهای سفر وزیر بهداشت به کاشمر و سهم آن در ارتقای سلامت
دکتر عین اللهی وزیر بهداشت به دعوت حجت الاسلام نیک بین به کاشمر آمد و دستاورهای سفرش به این شرح عنوان شد: موافقت با ارتقای شبکه بهداشت ودرمان و دانشکده پرستاری کاشمر به دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشمر، موافقت با ارتقای مرکز خونگیری کاشمر به پایگاه انتقال خون ،تخصیص یک دستگاه میکروسکوپ اعمال جراحی مغز و اعصاب به شهرستان کاشمر، تخصیص یک دستگاه میکروسکوپ چشمی جهت اعمال جراحی چشم و ENT و افتتاح اولین مرکز درمان ناباروری سطح ۲ کشور در شهرستان کاشمر.
دکترحسن مکارم، مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمردر آیین افتتاح مرکز درمان ناباروری نوید کاشمر با بیان اینکه برای تجهیز این مرکز ٣٠ میلیارد ریال هزینه شده است، اظهار کرد: اگرچه این مرکز در حال حاضر در بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) کاشمر راه اندازی شده است، اما به دنبال این هستیم ساختمان اختصاصی این مرکز را احداث کنیم.مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر افزود: هم اکنون بیش از ۷۰۰ نفر زوج نابارور در منطقه ترشیز هستند که نیاز به خدمات درمان ناباروری دارند.
این دو خبر کوتاه نوید بخش توجه مسئولان به توسعه پایدار شهرستان است. بهداشت و درمان و تامین سلامت افراد از مهم ترین شاخص های پیشرفت و اعتلای جامعه است و ضامن موفقیت برنامه های توسعه پایدار می باشد. با توجه به این که کاشمر در مقایسه با شهرهای همجوار از سابقه و قدمت تاریخی بیشتری برخوردار است و در دیار ترشیز از نوعی مرکزیت برخوردار است ، استفاده از ظرفیت ها می تواند به این مرکزیت اعتبار ببخشد . لازم به ذکر است که این مرکزیت به شرط استفاده درست و بجا از ظرفیت ها و امکانات می تواند باقی بماند. درصورت سهل انگاری شهرهای مجاور کاشمر به دیگر شهرهای اطرافشان متمایل خواهند شد و نقش کاشمر کم رنگ می شود. توجه و گسترش امکانات در کاشمر باعث جذب افراد از شهرهای همجوار به کاشمر خواهد شد و برای مردم در دراز مدت درآمد پایدار ایجاد می کند. جذب مراجع از شهرهای همجوار علاوه بر كمك به جامعه محلی در رشد شاخصه های فرهنگی، موجب ارتقای ابعاد وسیع اقتصادی از جمله ایجاد فرصتهای شغلی، و درآمدزایی می شود.
مسلم است وجود کادری مجرب، گسترش حوزه های مختلف سلامت در بخش های بیمارستان، تمیزی و نظافت ، وجود امکانات و به ویژه چگونگی رفتار پرسنل و مسئولین بیمارستان و کادر درمانی با بیمار و مراجع ضمن جذب خیرین و اشتیاق عمومی مردم به انجام کار حسنه در موضوع سلامت ، در جذب مراجع از شهرستان های مجاور موثر خواهد بود.
مردم کاشمر به رشد و ارتقای بخش سلامت توجه و علاقه نشان می دهند و برایشان چگونگی وضعیت بیمارستان ها و وجود امکانات موجود در شهر مهم است. کما این که تعداد خیرین سلامت در کاشمر زیاد هستند و بسیاری از افراد از مخارج و هزینه های متفرقه صرف نظر می کنند و آن را به بخش سلامت جهت خرید وسایل و یا گسترش بخش هایی از بیمارستان اختصاص می دهند. سلامت در حوزه وقف نیز از اولویت های کاشمری هاست و در این زمینه نیز واقفان سلامت قدم های خوبی برداشته اند. آنچه مهم است هدایت درست منابع و امکانات به سمت و سوی مناسب، استفاده بهینه و فعالیت های عملی و اجرایی است تا مردم با قوت قلب بیشتر و توان و همت بیشتر در گام های بعدی همراه این بخش شوند.
همه این ها همت مسئولین و همراهی و توجه مدیران بخش درمانی شهرستان را نیز می طلبد تا خدای نکرده با یک غفلت یا سهل انگاری یا بی توجهی به بیمار، دستاوردهای کسب شده از بین نرود. با مثالی متفاوت از آنچه گذشت مطلبم را به پایان می رسانم. دیدار تابستانی استاندار را همه به خاطر داریم . سردار نظری از بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) بازدید کرد و با گلایه بیماران و مراجعان از وضعیت سرمایشی بیمارستان مواجه شد دستور پیگیری وضعیت را داد و ضرب الاجل تعیین کرد، این خبر با خبر های قبلی قابل قابل قیاس نیست و از زمین تا آسمان متفاوت است.
باید دوباره تاکید کنم حس خیرخواهی مردم به شرط ارتباط درست مسئولین با مردم تقویت می شود.
نویسنده: محبوبه وزیری
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ