سنگ بنای اشتباه در ماجرای شاسی بلندها
بعضی مواقع یک سنگ بنای اشتباه باعث تداوم اشتباهات بعدی می شود یا باعث می شود یک کار اشتباه متداول شود و آنقدر عادی جلوه کند که دیگر عیب و ایرادی بر آن مترتب نباشد. یکی از کارهای اشتباه روش پاسخگویی دکتر احمدی نژاد به نمایندگان مجلس بود. 24 اسفند 90 بعد عنوان اولین رئیس ج...
بعضی مواقع یک سنگ بنای اشتباه باعث تداوم اشتباهات بعدی می شود یا باعث می شود یک کار اشتباه متداول شود و آنقدر عادی جلوه کند که دیگر عیب و ایرادی بر آن مترتب نباشد.
یکی از کارهای اشتباه روش پاسخگویی دکتر احمدی نژاد به نمایندگان مجلس بود. 24 اسفند 90 بعد عنوان اولین رئیس جمهور به مجلس احضار شد تا رودرو با نمایندگان به 11 سوال آن پاسخ دهد.
در این جلسه احمدی نژاد با علم به ظرفیتهای قانون و اشراف به ضعف آییننامه داخلی مجلس به راحتی از زیر بار پاسخگویی به سوالات شانه خالی کرد، برخی را خارج از دامنه وظایف خود خواند، برخی را به شوخی گذراند و برخی دیگر را غیرضروری دانست. او بارها از عبارتی چون «بگذارید با شما شوخی بکنم»، «شب عید است برویم صفایی کنیم» استفاده کرد و در نهایت از مجلسیها خواست به دولت او نمره ۲۰ بدهند والا در حق او «بیانصافی و نامردی» کردهاند. آن روز احمدی نژاد به مجلس آمد و مانند کسی که سر صف یک مدرسه ابتدایی برای کودکان سخنرانی می کند حرف هایش را زد و در نهایت با گفتن این جمله که این سوالاتتان سخت نبود اگر از خودم میپرسیدید سوالات بهتری میدادم دستی برای نمایندگان بلند کرد و از مجلس خارج شد.
عدم پاسخگویی صریح و درست رئیس جمهور در آن جلسه تبعاتی داشت. تعداد زیادی از مسئولین دریافتند که دیگر لازم نیست به سوالات پاسخ دهند . می توانند از رئیس جمهور به عنوان الگو استفاده کنند و هر جا لازم است سوال را با سوال جواب دهند یا پاسخی که دوست دارند و مربوط به سوال نیست را با عبارات طولانی مطرح کنند تا سوال کننده از طرح سوال خسته شود یا از پاسخ های طنز گونه استفاده کنند.
سنگ بنای روش طفره رفتن مسئولین از پاسخگویی در همان جلسه گذاشته شد. قبل از مسئولین خود را موظف می دانستند که پاسخ صریح و دقیق بدهند و حتی گاهی این ضرورت را احساس می کردند که باید برای روشن شدن افکار عمومی و مجاب کردن مخاطبان خودشان توضیحاتی به رسانه ها ارسال کنند . ضرورتی که امروز احساس نمی شود .
این مطالب به این جهت نوشته شد که به نظرمی رسد مجلس در حال گذاشتن سنگ بنای اشتباهی از همین چند وقت پیش و در ماجرای شاسی بلندهاست .
به گزارش ایسنا، در جریان مطرح شدن استیضاح سیدرضا فاطمی امین، وزیر سابق صمت، احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز مدعی شد که در زمان بررسی دور اول استیضاح وزیر صمت، به تعدادی از نمایندگان مجلس خودرو شاسی بلند واگذار شده است که در نهایت این موضوع تکذیب شد.
سپس حجت الاسلام درویشیان، بازرس ویژه رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارنظر و شبهه یکی از نمایندگان مجلس در خصوص تحویل خودروهای شاسی بلند یک خودروساز خاص به نمایندگان قبل از استیضاح، اظهار داشت: بررسیهای قبلی انجام شده و مدارک بهدست آمده حاکیست تفاهمنامهای از تابستان ۱۴۰۰ و قبل از تشکیل کابینه دولت سیزدهم بین یک شرکت شبه کاغذی غیرمرتبط (رادین مبین غرب) با آن خودروساز منعقد و طبق مستندات بدست آمده، با کارسازی یکی از مسؤلان وقت در مجلس نسبت به واگذاری بیش از یکصد خودرو به قیمت کارخانه و بدون قرعهکشی به تعدادی از ایشان و براساس معرفی و واسطهگری شرکت صوری مذکور انجام شده و این رویه تا اواسط ۱۴۰۱ ادامه یافته است.
و در نهایت حجتالاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری اظهار داشت : بدون اطلاع هیئت رئیسه، یک اطلاعیه کوچک در پارکینگ مجلس زدند و گفتند کسانی که خودروی شاسی بلند میخواهند مراجعه کنند؛ برخی برای دریافت خودرو مراجعه کردند، اما رئیس مجلس که در تعطیلات، چشمش به این اطلاعیه خورد، دستور داد سریعا ماجرا تعطیل شود و فردی که این کار را هم کرده بود عزل شود.
قابل توجه که خبری به این مهمی با عزل فردی که اطلاعیه را نصب کرده بود به پایان رسید. روزنامه آرمان امروز در این باره نوشت: « در وضعیت اقتصادی و اجتماعی که شهروندان از طبقات مختلف جامعه توان هزینه کرد در حوزه خودرو را ندارند و در این زمینه با بحران روبهرو هستیم، طیفی میتوانند به راحتی از رانت موجود استفاده کنند و احتمالا چندمین ماشین خود را بهخانه ببرند. وضعیت خرید خودروهای شاسی بلند برای مجلسیها آنقدر آسان است که با خواندن اطلاعیه فروش در پارکینگ مجلس ماشین دار میشوند ولی شهروندان عادی حتی فرصت ثبت نام ندارند.»
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ