ورزش کاشمر؛ مظلوم و مستعد!
حدود 7 ماه است که از انتصاب کاظم اسماعیلنژاد بهعنوان رییس ادارهی ورزش و جوانان کاشمر میگذرد. در این چندماه، ما با تحولی شگرف مواجه شدهایم. این موضوع را نه از منظر یک خبرنگار یا روزنامهنگار فرهنگیهنری، که از ساحت و جایگاه کسی میگویم که در خانوادهای ورزشی زیستهام و هیچ بیگانگیای با ورزش نداشته و ندارم. از همینرو، نگاهم به ورزش، نگاهی صرفاً ورزشی نیست و به ورزش، دیدی فرهنگی هم دارم و عمیقاً معتقدم که ورزش را نمیتوان از فرهنگ جدا دانست.
طی چندماه گذشته، حضور اسماعیلنژاد بهعنوان مدیری فعال و پویا و جوان، حواشیای هم در پی داشته؛ این حواشی تا حدودی در حوزههای مختلف اجتماعی طبیعی است؛ اما، قصد ندارم در این مصاحبه به حواشی بپردازم و سعیم این است که بیشترِ تمرکز گفتوگویام را حولمحور فعالیتهای صورت گرفته قرار دهم. چراکه فعالیتهای صورت گرفته نباید زیر غبار حواشی، بهفراموشی سپرده شود.
آن چه در ادامه میخوانید، گفتوگویی با اسماعیلنژاد، رییس ادارهی ورزشوجوانان شهرستان کاشمر دربارهی فعالیتهای این چندماه است!
+مایلم بهعنوان اولین سؤال و خواسته، گوشهای از فعالیتهای چندماه اخیر شما را جویا شوم؟
-یکی از اهدافی که در بدو فعالیتم پیگیری کردهام، ساماندهی هیئتهای ورزشی بوده است. بههرحال بعضی هیئتها یا کمکار بودند و یا تقویم ورزشی ارائه نمیکردند؛ باید این موضوع را بهطور جدی پیگیری میکردیم و هنوز هم این مسأله اولویت ماست. ما از هیئتهای ورزشی برنامه و اهداف جامعی خواسته و میخواهیم که این برنامهها دربرگیرندهی فرهنگی، ورزشی، مناسبتی، اداری است. هیئتهای ورزشی موظف به ارائهی این 4 تقویم ورزشی هستند و بهجد پیگیر این موضوع هستیم. موضوع دیگری که پیگیرش بودهایم حمایت و ساماندهی باشگاههای ورزشی بوده است؛ چراکه عمیقاً براین اعتقادیم باشگاههای ورزشی نیروی محرکهی پیشرفتهای ورزشی شهرستاناند. مسألهی دیگری که برایمان بسیار مهم بوده و پیگیرش هستیم مقولهی ورزش همگانی است. همانطورکه میدانید ورزش همگانی در واقع زیرساخت تمام ورزشهاست؛ این ورزش بهدلیل اینکه دربرگیرندهی تمام آحاد جامعه است، میتواند در موضوع سلامت اجتماعی و فرهنگی و فردی حائزاهمیت باشد. برنامهی دیگرمان، توسعهی کمّیوکیفی مکانهای ورزشی بوده؛ متأسفانه سن مکانهای ورزشی کاشمر بسیار بالاست و در بیشتر مواقع نیازمند تعمیرات و بازسازی و تجهیز است. این موضوع را با همراهی و کمک ورزشکاران پیگیری کردهایم و امروز، خوشبختانه می توانیم بگوییم با توجه به ظرفیّتهای اقتصادی و نیروی انسانی، توانستهایم موفق عمل کنیم. اولویتبندی و تمرکز بیشتر بر رشتههای ورزشیِ موفق و نظام آمایش سرزمینی، براساس عدالت ورزشی در منطقههای کمبرخوردار از دیگر برنامههایی بوده که با همراهی خیّرین و شوراهای روستا و دهیاریها به جد پیگیری کردهایم، که ماحصل این پیگیریها احداث اولین چمن مصنوعی در بخش «فرحدشت» بوده که در هفتهی دولت شاهد افتتاحش بودیم.
+یکی از دغدغههای مهم در جامعه، دغدغهی جوانان است؛ در این راستا چه فعالیتهایی انجام دادهاید؟
-ببینید! اولین گامی که برداشتیم این بوده که از ظرفیّتهای جوانان در رأس هیئتها و بدنهی هیئتها استفاده کنیم. ما ترجیح دادیم در این موضوع بهجوانان اعتماد کنیم و البته باید بگویم که جوانان هم نشان دادند که تواناییهای درخوتوجهی دارند. همچنین تلاش کردیم تا ستاد ساماندهی جوانان را در شهرستان با حضور تمام ادارات و ارگانها احیا کنیم. پیگیر برگزاری کارگاه مهارتهای زندگی، آسیبهای اجتماعی، فضای مجازی و... هم بودهایم!
+در حوزهی جوانان، دیگر چه فعالیتهایی میتوانید انجام دهید که جزو برنامههای شماست؟
-ببینید! ما معتقدیم که در حوزهی جوانان میتوانیم فعالیتهای بسیاری داشته باشیم که بخشی از آن را میتوانیم از وظایف خودمان برشمریم؛ اما، این مهم نیازمند همکاری و همیاری تمام ارگانهاست. باید بپذیریم که در دوران حساسی هستیم و جوانان امروز، فرزندان بومی تکنولوژی هستند و باید در ابتدا تلاش کنیم بهعنوان مسئول، آگاهی خود را بالا ببریم و در قدم بعدی در راستای آگاهسازی جوانان اقدامات عاجل انجام دهیم. بههمیندلیل بهجد پیگیر تأسیس یک مرکز مشاوره در حوزهی سلامت روانِ جوانان در کاشمر هستیم که امیدواریم بهزودی شاهد بهثمر رسیدنش باشیم.
+امروزه شاهد فعالیت بانوان در حوزهی ورزش هستیم؛ چه برنامههایی در این چندماه انجام شده و چه اهدافی در پیشرو دارید؟
-اولین قدمی که سعی کردیم برداریم این بوده که در هیئتهای ورزشی، از ظرفیّتهای بانوان فعال استفاده کنیم. بهجرأت باید بگویم که بانوان در این حوزه بسیار فعال بودهاند و توانستهاند گامهای مؤثری بردارند. گام بعدی که برداشتهایم، برگزاری مسابقات ورزشی در سطح شهرستان بوده، که کاشمر افتخار میزبانی ورزشکاران استان را داشته است. این مسابقات در چندین رشتهی ورزشی همچون کاراته، بومیمحلی، فوتسال، والیبال، ژیمناستیک و... بوده است.
+تا چه میزان شاهد موفقیت بانوان در رشتههای ورزشی بوده و هستیم؟
-یکی از توفیقهای بهدست آمده در حوزهی ورزش کاشمر، بهویژه در بخش بانوان، رشد مدالآوری در بخش قهرمانی بوده که این خود باعث افتخار ورزش این شهرستان است.
+این مدالآوریها مربوط به همین دوره است یا از قبل هم شاهدش بودهایم؟
-این ادعای رشد که خدمتتان عرض کردم، مربوط به یکسال اخیر است؛ ما نمیتوانیم بگوییم که تمام کارها را کردهایم! بهقول بیهقی «همهچیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر نزادهاند». ما هم نمیگوییم که تمام اینکارها را بهتنهایی انجام دادهایم. بیشک تلاش همکاران عزیز ما در گذشته، غیرقابلانکار است و من از همینجا قدردان آن عزیزان هستم که بستر را مهیا کردهاند. حالا هرکدام از آن عزیزان در حد توان و بضاعت خود انجام دادهاند و این خود قابل تقدیر است.
+ ممکن است آماری دقیق از این رشد برای مخاطبان و خوانندگان این نشریه ارائه کنید؟
-مجموع مدالهای کسبشده توسط آقایان و بانوان از شهریور 1401 تا مرداد 1402 جمعاً 426 عدد بوده که این عدد با رشد 15.5٪ روبهرو بوده است. در این بین در بخش مردان 216 مدال بهدست آمده که رشد 6.7٪ داشته و در بخش بانوان 210 مدال کسب شده که رشد قابل توجه 53.2٪ داشته است.
+چه اقداماتی در حوزهی ورزش روستایی انجام داده و یا خواهید داد؟
-ما در این مدت توانستهایم به تجهیز 12 خانهی ورزش روستایی کمک کنیم. همچنین نیز به روستاهای دیگر اهدای توپ و تور و از ایندست لوازم بهمبلغ 500میلیون ریال داشتهایم. سعی کردیم در این مدت پیگیر فعال کردن شورای ورزشی روستا نیز باشیم که تا حدودی نیز توفیق کسب کردهایم. هدف اصلی و طرح این برنامه، با رویکرد «افق روشن ورزش روستا»ها پیگیری شده و میشود. ما در این طرح هر هفته به یک روستا میرویم و پیگیر مشکلات و معضلاتشان از نزدیک هستیم و تا حد توانمان نیز اقدامات لازم را انجام میدهیم. در این بین از پیشکسوتان نیز غافل نبودهایم و در هر روستا با این عزیزان ملاقات داشته و خواهیم داشت و از راهنماییهای آنان بهرهمند میشویم.
+بهعنوان آخرین سؤال، کمی دربارهی هیئت ورزشهای روستایی و بازیهای بومیمحلی توضیح دهید؟
-هیئت ورزشهای روستایی ما، بهجرأت یکی از هیئتهای فعال در سطح شهرستان و استان است. یکی از نکات برجستهی این هیئت این است که امروز میتوانیم بگوییم کاشمر قطب رشتهی «هفتسنگ» در سطح استان است؛ بهطوریکه در دوبخش مرکزی و فرحدشت در ردههای سنی مختلف و در دو شاخهی بانوان و آقایان صاحب تیم هستیم. اخیراً کاشمر میزبان مسابقات هفتسنگ منطقهی 2 خراسان رضوی در ردهی نوجوانان از شهرستانهای کوهسرخ، خلیلآباد، بردسکن، بجستان، فیضآباد و دو تیم از خود کاشمر بوده است. در این مسابقه در بخش آقایان تیم کاشمرِ بخش فرحدشت صاحب مقام اول و بخش مرکزی و تیم فیضآباد به ترتیب مقام دوم و سوم را کسب کردند؛ در بخش بانوان، تیم خلیلآباد توانست عنوان اول را برای خود کسب نماید و بخش فرحدشت و مرکزی بهترتیب مقامهای دوم و سوم را کسب کردند.
جا دارد در اینجا یک نکتهی مهم را بهعنوان آخرین سخن یادآوری کنم. همواره سعی کردهام درِ اتاقم به روی تمام ورزشکاران باز باشد تا انتقاداتشان را با جان و دل بشنوم. وقت زیادی برای پرداختن به حواشی ندارم و چندان هم توجهی نمیکنم؛ معتقدم کسی که انتقادی دارد، بیشک برنامهای جامع هم دارد و غیر از این حاشیه است و نمیتوانیم ورزش کاشمر را درگیر این حواشی کنیم. همینجا هم مجدد اعلام میکنم! من گوش شنوایی برای شنیدن تمام نقدها دارم و بهاستقبال نقد میروم. سعیم این است و البته باور قلبی دارم که بهتنهایی نمیتوان کاری از پیش برد و دست یاری به سوی تمام ورزشکاران دراز میکنم و یقین بدانید که برای پیشرفت شهرمان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهم کرد.
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ