کاشمر 1400 را جدی نگیرید! ( آخرین قسمت)
کاشمر و کار علمی از شمس شریعت تا تعزیه و دانشگاه کاشغر!
سال 1390 با ستونی با عنوان «جدی نگیرید!» در خدمت شما خوانندگان گرامی بودم. آن ستون عمری در حد 18 شماره داشت. هدف، نگاهی از منظر توسعه به افق های فراروی کاشمر و ترشیز تا سال 1400 و سالیان بعد از آن بود. یک طنز تلخ برای اهالی شعار!!، آنانی که مسئولیت داشتند و مدیر بودند و خود را مدبر میدانستند و به گذشتگان انتقادها داشتند و خود را برترینها میپنداشتند. آنانی که مدام از تغییر دم زدن و تا زمان تغییر، نقشی در تغییر محور توسعه و پیشرفت منطقه نداشتند. با هم خلاصه ای از خبرهای خیالی آذر سال 1391 را، بعد از قریب یک دهه، مرور می کنیم.
کاشمر میزبان مسابقات علمی و پژوهشی شمس شریعت
اولین دوره مسابقات علمی و پژوهشی علوم پزشکی شرق کشور در آذرماه سال 1404 ه.ش در سالن اجتماعات دانشگاه شهید مدرس کاشمر برگزار خواهد شد. دبیر کمیته علمی این همایش با بیان این مطلب، در جمع خبرنگاران گفت: «شورای اسلامی شهرستان در نیمه اول دهه نود ه.ش بحث تقدیر از مشاهیر و مفاخر کاشمر را به طور جدی در دستور کار خود قرار داد. در همین راستا اولین سلسله رقابتهای پژوهشی با عنوان «جایزه شمس شریعت» جهت بزرگداشت دکتر شمس شریعت تربقان چهره ماندگار علوم پزشکی برگزارشد.
این مسابقه با استقبال پژوهشگران ، دانشجویان و محققان مواجه شد. از دو سال قبل بحث برگزاری این مسابقه در سطح استانهای شرق کشور مطرح شد. برگزاری اولین دوره این مسابقات به صورت منطقه ای گامی به سوی ملی شدن جایزه شمس شریعت خواهد بود». وی در پایان از مجموعه عوامل مهمانسرای بزرگ سید مرتضی(ع)، فرودگاه شهید مدرس، راه آهن کاشمر و سازمانها و نهادهای همکار با این دوره از مسابقات تقدیر و تشکر کرد. «باور بفرمایید خیال خوبی بود اگر محقق میشد».
کتاب عکس شبیه خوانی در کاشمر منتشر شد
به همت انجمن سینمای جوان شعبه کاشمر و با همراهی کانون عکاسان و با حمایت مالی شورای اسلامی شهر، اولین آلبوم تصویر شبیه خوانی و آیین های وابسته به آن در کاشمر با عنوان «کاشمر و شور حسینی» منتشر شد. رئیس شورای اسلامی شهر کاشمر با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: «در سال 1404ه.ش گروه مشاورین شورای شهر کاشمر طرح تهیه این آلبوم را مطرح کرد. این طرح از سوی کمیسیون فرهنگی این شورا مورد تصویب قرار گرفت و برای اخذ نظر فرهیختگان شهرستان به شورای فرهنگ عمومی شهرستان ارسال شد.
این شورا بعد از ساعتها کار کارشناسی خواهان اجرای این طرح از سوی انجمن سینمای جوان شعبه کاشمر شد. در نهایت طی فراخوانی از هنرمندان عکاس، آرشیوی مشتمل بر پنج هزار عکس از 72 عکاس کاشمر فراهم شد. آثار این عکاسان مربوط به سال های 1300 تا 1404ه.ش می باشد. در نهایت 172 عکس از 10 عکاس برای انتشار انتخاب گردید. بودجه این طرح بزرگ توسط خیران کتابخانه ساز تامین شده است. این کتاب حاوی تصاویر دیدنی از آیینهای نظیر: شبیه خوانی، نخل گردانی، بیل زنی، منقبت خوانی و شبیه دسته بنی اسعد و بازار شام است.
تمبر بزرگداشت تعزیه کاشمر منتشر شد
در پی توجه مراکز آموزش عالی به آیین های سوگواری حضرت اباعبدا...(ع) در شهرستان کاشمر، تاکنون بالغ بر 50 پایاننامه و طرح تحقیقاتی با محوریت تعزیه و تعزیه خوانی در کاشمر ارائه و انجام شده است. دبیر ستاد تدوین فرهنگنامه تعزیه و آیین های سوگ حسینی در کاشمر با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: « فرهنگ عمومی شهرستان طرح ثبت این آیین ها را به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه و موفق به اخذ نظر مثبت آنان شد. این طرح به مراکز آموزش عالی شهرستان ارائه شد.
در نهایت اکنون شاهد دستاوردهای مطالعاتی و تحقیقاتی متعددی در راستای تهیه فرهنگنامه مورد اشاره هستیم. در سال 1404ه.ش برای اجرای این طرح ستادی متشکل از اساتید دانشگاه، اصحاب فرهنگ، هیات امنای تکایا، محققان بومی و تنی چند از نویسندگان و مداحان و تعزیه خوانان تشکیل شد. موفقیت این تیم در اجرای این طرح باعث جلب توجه شورای فرهنگ عمومی کشور شد. به همین خاطر مقرر گردید تمبری ویژه بزرگداشت تعزیه و تعزیه خوانی در کاشمر در سطح کشور منتشر شود.
بازدید رئیس دانشگاه کاشغر ترکستان از دانشگاههای کاشمر
بنا به گزارش روابط عمومی مشترک مراکز آموزش عالی کاشمر، عصر دیروز رئیس دانشگاه کاشغر ترکستان چین با حضور در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاههای کاشمر خواستار تداوم همکاری های علمی فیمابین شد. وی در این نشست با تاکید بر تداوم تلاش برای اتمام پروژه عظیم بزرگراه کاشمر به کاشغر در راستای طرح احیای جاده ابریشم گفت: «این پروژه مهم مرهون زحمات مسئولان دانشگاههای کاشمر و کاشغر است و باید به نحو مقتضی از خدمات و مساعی دست اندرکاران تقدیر به عمل آید.
همکاری های علمی موجود مثبت است، باید به تبادل استاد و دانشجویان مقطع دکترا بیاندیشیم. اعطای بورس تحصیلی، برگزاری نشستهای علمی مشترک و اعطای فرصتهای مطالعاتی به پژوهشگران اهداف مشترک ماست». شایان ذکر است تندیس رئیس دانشگاه کاشغر به پاس خدماتش، در پارک مشاهیر و مفاخر کاشمر با حضور دانشگاهیان و مهمانان پردهبرداری شد. گفتنی است در اواخر دهه نود ه.ش به همت شورای اسلامی شهر بحث مراودات علمی میان کاشمر و کاشغر بسان تعاملات علمی میان کاشمر و قندهار مطرح و عملیاتی شد.
کاشمر صاحب پارک فناوری خواهد شد
بنا به پیشنهاد اتاق فکر مشترک دانشگاههای کاشمر مقرر شد همزمان با جضور رئیس دانشگاه کاشغرِ ترکستانِ چین طرح ایجاد پارک فناوری با توجه به دانش کشور چین و توان علمی ترکستان در کاشمر مطرح شود. با طرح این موضوع و موافقت رئیس دانشگاه کاشغر به زودی شاهد انجام طرح مطالعاتی و مکانیابی پارک مذکور خواهیم بود. معاون اداری اتاق فکر مذکور با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: »از دهه هشتاد ه.ش بحث ایجاد مرکز رشد و پارک فناوری در کاشمر مطرح است، ولی متاسفانه اقدامی شایسته و بایسته در این حوزه به وقوع نپیوست.
لذا از ابتدای سال 1400 ه.ش بر آن شدیم تا با توجه به استیلای تکنولوژی چینی در کاشمر مقدمات ایجاد پارک و مرکز مذکور را به طور جدی پیگیری کنیم. توسعه سريع و شتابزده علم و فناوري بر سبک زندگي انسانها از خوراک، پوشاك، بازار، فرهنگ و ارزشهاي اجتماعي و اخلاقي تاثيرگذار است. اين امر فرصت و تهديدهايي را در پي دارد كه اگر اين تهديدها به درستي شناسايي نشود، ميتواند صدمات جبرانناپذيري را ايجاد کند. ما نيازمند توسعه درونزا هستيم.
با گام گذاشتن در مسیر همکاری با ترکستان در تلاشیم تا منطقه اقتصادی ویژه کاشمر را به سکوی جهش به سوی توسعه پایدار تبدیل کنیم. برقراری خطوط هوائی میان کاشمر و کاشغر از طریق فرودگاه منطقهای اتفاق خجستهای است که بر ایجاد تعادل میان صادرات و واردات میان کاشمر و ترکستان تاثیر مثبت دارد». در پایان بار دیگر متذکر میشود آنچه خواندید آرزوهای یک خبرنگار ساده در ده سال قبل برای آغاز قرن جدید بود. آرزوهایی که امید روزی محقق شوند و اخبارش را بخوانیم.
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ