آخرین اخبار

شمارش معکوس برای انتخابات

  شمارش معکوس برای انتخابات شروع شده و تا 11 اسفند ماه فقط  9 روز فرصت باقی است. در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دیار ترشیز در نهایت 46 نفر تایید صلاحیت شدند که  یکی از پرتعددترین دوره انتخابات از نظر حضور کاندیداست. ترشیز از نظر تعداد کاندیدا  در...
کد مطلب : 230
شنبه, 05 اسفند 1402
11 بازدید
نویسنده : محبوبه وزیری

 

شمارش معکوس برای انتخابات شروع شده و تا 11 اسفند ماه فقط  9 روز فرصت باقی است.

در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دیار ترشیز در نهایت 46 نفر تایید صلاحیت شدند که  یکی از پرتعددترین دوره انتخابات از نظر حضور کاندیداست. ترشیز از نظر تعداد کاندیدا  در بین شهرهای کشور از رتبه بالایی برخوردار است. سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که برای هر یک کرسی 51 نفر رقابت می کنند و در دیار ترشیز برای یک کرسی 46 نفر.

نگاهی گذرا در باره نحوه فعالیت کاندیدای تایید صلاحیت شده نشان می دهد؛ 15 تا 20 نفر از این تعداد هیچ فعالیتی نداشتند، چند نفری مشورت هایی با دوستان و آشنایان داشتند و میزان رای خود رادر جامعه آماری کاشمر را سنجیدند ودر نهایت در صحنه حاضر نشدند،7 نفر فعالیت هایی در خور توجه  در بازه ثبت نام تا کنون داشته اند و با حضور در جمع های عمومی یا دید و بازدید های مختلف تا حدود زیادی در شناساندن خود به مردم موفق بودند و تعدادی هم چند روز است فعالیت خود را شروع کرده اند و اینان هم امیدوارند  در این فرصت کوتاه بتوانند کاری کارستان انجام دهند.

انتخابات از دو وجه؛ تعدد و تکثر کاندیدا  و مشارکت مردم  قابل بررسی است . در شماره های قبل به  حضور جریانات سیاسی اشاره شد در این شماره با توجه به اینکه به سرعت در حال نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هستیم، میزان مشارکت مردم بررسی می شود.

 

مشارکت مردم ترشیز  بیش از متوسط کشوری

مشارکت مردم  ترشیز از چند منظر قابل بررسی است ؛ اول این که مردم کاشمر مردمی متدین و متشرع هستند که شرکت در انتخابات را وظیفه دینی خود می دانند و بر این اساس و بر اساس تکلیف شرعی، تعداد زیادی از آنان پای صندوق های رای حاضر خواهند شد . در انتخابات ادوار قبل هم ، همین عامل باعث شده که میزان رای در شهرستان کاشمر و دیار ترشیز از درصد بالایی برخوردار باشد.

دوم در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، در درون جریان اصولگرایی دیار ترشیز گروه های مختلفی رشد و نمو کردند که  دارای دوتاثیر  متمایز  هستند. اولین اثر آن که که اکنون هم خود را در عرصه رقابت ها به طور بارزی مشخص است، نرسیدن به وحدت برای انتخاب یک گزینه است که جای بحث دارد. ولی اثر آن در مشارکت وجه دیگری دارد . هر کدام از این گروه ها یا جریانات سیاسی در حال یارگیری هستند و بر حفظ سابقه و هویت خود تاکید دارند. این جریانات سیاسی که به اسامی مختلف امنا، مبنا، یاران، پیشران، وحدت، همدلی و عناوین دیگر در حال فعالیت هستند در ابتدای تشکیل دارای تعصبات و رفتارهای رقابتی کمتری بودند و به نظر می رسید که نتوانسته اند افکار عمومی را درگیر کنند اما هر چه به زمان انتخابات نزدیکتر می شویم حساسیت و رقابت بین این گروه ها بیشتر می شود و به شرطی که برنامه ای برای آینده پیش رو از طرف این گروه ها ارائه گردد، در مشارکت تاثیر مثبتی خواهند داشت. 

از طرفی نیز با توجه به تاثیر ارتباطات چهره به چهره و رودرواسی ها  در شهرهایی مثل کاشمر  یا بردسکن و خلیل آباد و کوهسرخ، هر گروه توانایی جذب افراد و یارانی را  دارد و نوعی رقابت در جذب آرا به وجود می آید.

سوم: کاندیدای مطرح در دیار ترشیز توانسته اند در یک بازه ی زمانی سه چهار ماهه در جلب آرای تعداد زیادی از مردم موفق باشند. این تعداد از رای دهندگان نیز به آرای فوق اضافه می شود.

 

فضای سیاسی و مشارکت مردم ترشیز

 فضای سیاسی جامعه نشان می دهد که مردم ما این درک بالا را دارند که حضور در پای صندوق ها رای به نوعی مشارکت ر سرنوشت آینده خودشان است و بین مشارکت در صحنه انتخابات با مشکلاتی که وجود دارد تفاوت قائل شوند.

بی شک ریل گذاری آینده کشور بر عهده مجلس است که قوه مجریه بر روی این ریل حرکت خواهد کرد. بعد نظارتی مجلس نیز در جای خود قرار دارد. مجلس به وزرا رای می دهد، مجلس برنامه توسعه را تصویب می کند و می‌تواند با نظارت جلوی رفتار غیرقانونی و ناصحیح بسیاری از مجریان را بگیرد. مجلس می‌تواند به وزیری رای دهد که زیر دست او اختلاس نشود.

مجلسی که پشتوانه مردمی داشته باشد، قطعا مجلس کارآمدی بوده و حرفی برای گفتن دارد. اگر می خواهیم مشکلات مردم حل شود، حضور مردم در پای صندوق های رای بسیار حائز اهمیت است.