آخرین اخبار

کمیسیون فرهنگی و جمعیت، کمیسیون برنامه و بودجه و جاده

مجلس یازدهم در سال 1399 در بحبوحه  همه گیری کرونا فعالیت خود را آغاز کرد. زمانی که فعالیت های حضوری کاهش یافته بود و مسئولین  سفرهای استانی و شهرستانی را به حداقل خود رسانده بودند. در شهریور ماه 1400 یعنی زمانی که هنوز ویروس کرونا ماندگار بود و انتظار حضور مسئولین در کاشمر را نداشتیم. ح...
کد مطلب : 312
یکشنبه, 08 مهر 1403
49 بازدید
نویسنده : محبوبه وزیری

مجلس یازدهم در سال 1399 در بحبوحه  همه گیری کرونا فعالیت خود را آغاز کرد. زمانی که فعالیت های حضوری کاهش یافته بود و مسئولین  سفرهای استانی و شهرستانی را به حداقل خود رسانده بودند. در شهریور ماه 1400 یعنی زمانی که هنوز ویروس کرونا ماندگار بود و انتظار حضور مسئولین در کاشمر را نداشتیم. حجت الاسلام نیک بین که عضو کمیسیون فرهنگی بود، به همراه اعضای هیات رئیسه  و اعضای این کمیسیون به کاشمر سفر کرد. کار نویی بود. نمایندگان مجلس تا قبل از آن فقط  دهم آذر ماه به کاشمر می آمدند و زمان حضور آنها هم زیاد نبود.

جلسه ای با حضور ریاست و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و فعالان رسانه ای تشکیل شد. فعالان رسانه ای  در این جلسه که بیش از دو ساعت به طول انجامید، امیدوارانه خواسته های خود را عنوان کردند. انتظار این بود که با توجه به حضور این اعضا به این خواسته ها توجهی شود و گرهی از مشکلات قشر فرهنگی کاشمر حل گردد، اما در پایان این جلسه حجت الاسلام آقا تهرانی که ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم را عهده دار بود، بعد از شنیدن بیش از دو ساعت درد دل اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه شهرستان کاشمر گفت که مجلس می خواهد در این دوره کاری ماندگار انجام دهد و آن هم مصوب کردن قانون جوانی جمعیت است. وی افزود: تاکنون چندین نفرساعت روی این طرح کار شده و تا چند وقت دیگر این طرح مصوب خواهد شد. حجت الاسلام آقاتهرانی در این جلسه به طور ضمنی اظهار داشت که مجلس در این دوره در دیگر عرصه ها وارد نخواهد شد تا طرح اجرایی شود.

روند کاهشی جمعیت

بعد از یک سال و نیم از تصویب طرح جوانی جمعیت همان  طرحی که حجت الاسلام آقا تهرانی بر آن تاکید موکد داشت روزنامه جوان در مقاله ای با عنوان «داریم تمام می شویم» نوشت: « تعداد موالید در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۴ هزار نفر کاهش را تجربه کرده‌است تا نشان دهد در لبه پرتگاه جمعیتی قرار داریم. همه این رکورد‌شکنی‌ها در حوزه جمعیت در حالی اتفاق می‌افتد که چیزی حدود یک سال و نیم از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تشکیل دبیرخانه ستاد ملی جمعیت می‌گذرد، اما خروجی این ستاد برای جمعیت رشد چشمگیر روند کاهشی جمعیت است!

هفته پیش در تاریخ 18 شهریور  1403 هم روزنامه اعتماد در مقاله ای با عنوان «ثبت ناخوش احوال» نوشت: « از بهار ۱۴۰۱ تا بهار ۱۴۰۳ كه دولت قبل سر كار بوده و قانون فرزندآوري اجرايي شد و بايد به ثمر مي‌رسيد حدود ۸ درصد از تعداد زاد و ولد كاسته شد در حالي كه هدف ضمني اين قانون رسيدن به نرخ باروري 5/2يا حداقل 1/2كه نرخ جايگزيني است، بود كه به نظر مي‌رسد نرخ باروري اكنون به حدود 5/1رسيده و مهم‌تر از آن نرخ رشد جمعيت كه به 61/0 درصد رسيده است.»

تکرارتیترهای «روند کاهشی جمعیت» و « سالمندی در ایران» در روزنامه ها و خبرگزاری ها نشانه خوبی برای اجرای موفق « قانون جمعیت جوانی» نیست.

 

کمیسیون برنامه و بودجه

 حال درست در اولین سال از مجلس دوازدهم حجت الاسلام نیک بین نماینده دیار ترشیز که در این دوره عضو کمیسیون برنامه و بودجه است، ریاست و اعضای هیات رئیسه این کمیسیون به  دیار ترشیز دعوت کرده است. خدا را باید شاکر باشیم که دکترغلامرضا تاجگردون  ریاست این کمیسیون با اعلام اجرای یک آزادراه در کشور و یا با قول انجام یک اقدام دست نایافتنی در کشور مردم این دیار را معطل تصمیم خود نکرده و موضوع صحبتش را به دیار ترشیز و مشکلات راه ها و جاده های این دیار و مشکلات خسارات زلزله اختصاص داده و از موضوع خارج نشده است. هر چند وی نیز در سخنان خود اذعان داشت: با توجه به تعدد پروژه‌های ناتمام در نقاط مختلف کشور، منابع  کفاف تکمیل و اجرای تمامی این پروژه‌ها را نمی‌دهد. وی  افزود: با وضعیت منابع و تخصیص اعتبارات موجود ۴۰ تا ۵۰ سال  طول می‌کشد تا پروژه‌های ناتمام تکمیل شود.

 

جاده کاشمر شادمهر تا پایان سال 1404 تکمیل می شود

دکتر تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه  در این سفر از اتمام پروژه‌ی جاده‌ی کاشمرشادمهر تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.  دکتر زنگنه نماینده‌ی تربت‌حیدریه و مه‌ولات هم با بیان این که  تاکنون بیش از ۲۰ کیلومتر از عملیات آسفالت جاده‌ی کاشمرشادمهر توسط شرکت «طوس عامر» انجام شده که بودجه‌ی آن از محل فروش اوراق مشارکت بانک ملت به ‌مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان جذب گردیده است اظهار داشت: در هفته‌ی جدید نیز مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر از محل فروش اوراق مشارکت بانک تجارت جذب و اختصاص خواهد یافت. امیدواریم با تخصیص این مبلغ بتوانیم بخش عمده‌ای از عملیات آسفالت این جاده‌ی مهم و حیاتی را اجرایی کنیم. زنگنه تاکید کرد: با توجه به این که ۲۰ کیلومتر از باند دوم محور شادمهر به کاشمر  توسط پیمانکار در دست ساخت است، پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۵ کیلومتر از این مسیر تا پایان امسال و بقیه مسیر نیز تا بهار سال آینده تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد.

 

امیدواریم!!

هر چند ما هنوز به قول ها و وعده وعیدها امیدواریم. اما یادآوری سخنان نماینده دیار ترشیز در اسفند ماه سال 1401  در یک مصاحبه اختصاصی با دو هفته نامه سرو کاشمر ، نشان می دهد که ما در مسیر زندگی در این دیار چقدر به وعده ها دل بسته ایم و  به همان میزان چقدر زندگی های ناتمام را در این مسیر این جاده  به چشم دیده ایم.

حجت الاسلام نیک بین در این مصاحبه اظهار داشت: «در حوزه راه جاده شادمهر کاشمر اولویت ما قرار گرفت. این جاده اعتباری حدود ۲۸ میلیارد تومان داشت. در سال ۱۴۰۱ افزایش اعتبار از ۲۸ میلیارد تومان به ۴۰۰ میلیارد تومان رسید یعنی افزایش  1۴۰۰ درصدی در این مورد داشتیم. زمانی که پروژه را  شروع کردیم قطعه دوم پنج درصد پیشرفت داشته و قطعه سوم هیچ کاری انجام نشده بود. ضمن اینکه قطعه اول هم با اینکه به بهره برداری رسیده بود ولی ۷۵ درصد آن کامل شده بود و بعضی از دسترسی های آن کامل نبود. الان مجموعه دو قطعه دوم و سوم ۳۰ تا ۳۵ درصد پیشرفت داشته  است. از آن ۴۰۰ تومان در سال مالی  1401 که از 1/7/ 1401 شروع می شود بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان تخصیص گرفته و مردم شریف منطقه می بینند که هم درقطعه  دوم هم در قطعه سوم دو پیمانه کار مشغول کارند. وقتی ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار گرفتیم دوستان نظرشان این بود که همه ۴۰۰ میلیارد در  قطعه دوم به کار گرفته شود، قطعه دوم که  افتتاح شد، قطعه سوم شروع شود. با کارشناسان مختلف صحبت کردیم، نظر خودم هم این بود که شرکت دیگری به غیر از شرکت فرآیند انرژی که در قطعه دوم فعالیت می‌کند، همکاری کنیم،  تا رقابت به وجود آید .الحمدالله این اتفاق افتاد و شرکت طوس عامر در قطعه سوم تا  همین الان حدود ۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و انشالله در هفته دولت ۱۴۰۲ ما 10 کیلومتر از قطعه دوم و ۱۰ کیلومتر از قطعه سوم را زیر بار ترافیکی خواهیم برد.»

  در یک جستجوی ساده اینترنتی در می یابیم که این قول ها تاریخ دو سه ساله ندارند و سال های دور شاید سال 85 و یا قبل از آن هم مشابه این قول ها در گوگل ثبت شده است.