دیدار سرپرست کتابخانههای عمومی کاشمر با امام جمعهی این شهرستان
پنجشنبه دهم آبانماه، دکتر بدیعزادگان سرپرست اداره کتابخانههای عمومی شهرستان کاشمر در نشستی صمیمی با امامجمعهی شهرستان کاشمر، حجتالااسلاموالمسلمین، دکتر طاهری و حاجآقا داودی از خیّران کتابخانهساز کاشمر دربارهی اهداف و برنامههای پیش رو در هفتهی کتاب به گفتوگو پرداخت. بدیعزادگان با تأکید بر اینکه شهرستان کاشمر در سال ۹۲ دارای ۶ باب کتابخانه بود، به نقش مهم خیّران کتابخانه ساز اشاره کرد و افزود:
« در سال ۱۳۹۲ که بهعنوان رییس ادارهی کتابخانههای عمومی کاشمر منصوب شدم، این شهرستان ۶ باب کتابخانه داشت که با تأسیس انجمن خیّران در کاشمر که اولین انجمن خیّران بهطور رسمی بهحساب میآمد پیگیر تأسیس و افتتاح کتابخانههای خیّرساز شدیم و که با همّت این بزرگواران امروزه این شهرستان ۱۳ باب کتابخانه و یک کتابخانهی سیّار دارد.»
همچنین سرپرست اداره کتابخانههای عمومی کاشمر به نبود بودجههای دولتی اشاره کرد و بیان داشت که تنها کتابخانهی روستای فدافن با بودجهی دولتی ایجاد و افتتاح شده و تمامی کتابخانههای دیگر این شهرستان توسط خیّران و فعالان حوزهی کتاب تأسیس گردیده است.
بدیعزادگان دربارهی تأمین هزینههای جاری کتابخانهها به مصوبهی مجلس شورایاسلامی در سال ۱۳۸۴ جهت پرداخت نیمدرصد از محل درآمد شهرداریها اشاره کرد و گفت:
«در سال ۱۳۸۴ که کتابخانهها از بدنهی ادارهی فرهنگوارشاد اسلامی جدا شد، مجلس قانونی را تصویب کرد که از محل درآمد شهرداریها نیمدرصد به کتابخانههای عمومی شهرستان اختصاص یابد. اگر شهرداری این کار را انجام بدهد ما به لحاظ خرید کتاب و نوسازی کتابخانهها دستمان بازتر میشود و شاهد تحول در کتابخانهها خواهیم بود.»
سرپرست اداره کتابخانههای عمومی کاشمر با اشاره به تبدیل پارک خیابان قائم به پارک بانوان و وجود کتابخانه در آن مکان و تحتالشعاع قرار گرفتن کتابخانه، افزود: ما توانستیم مجوز اولین کتابخانهی تخصصی «کودک و مادر» را برای این کتابخانه در محل پارک بانوان اخذ کنیم که البته قبل از کاشمر شاهد ایجاد چنین کتابخانهای در تهران، زنجان و شیراز بودهایم که در هفتهی کتاب چهارمین کتابخانه در سطح کشور در کاشمر افتتاح خواهد شد.
وی از دیگر اقدامات نهاد کتابخانهها در کاشمر را تأسیس کتابخانه ویژهی نابینایان برشمرد که پس از مشهد و نیشابور سومین کتابخانه در جنوب خراسان محسوب میشود. بدیعزادگان در اینباره چنین گفت:
«طبق استعلامی از ادارهی بهزیستی گرفتهایم، ما در منطقهی ترشیز، یعنی چهار شهرستان حدود ۱۶۰۰ نابینا و کمبینا داریم که توانستیم یکی از افراد روشندل را نیز بهعنوان کتابدار این مجموعه استخدام کنیم.»
در این نشست، امام جمعهی کاشمر، حجتالااسلام و المسلمین، دکتر طاهری با اشاره به اینکه موضوع کتاب، موضوع فرهنگ است، توجه به کتاب و کتابخوانی را رکن اصلی فرهنگ جامعه دانستند که میتوان از این طریق تاریخ را مکتوب کرد. همچنین در این راستا استفاده از تمامی ظرفیّتهای موجود رسانههای جمعی را لازم و ضروری برشمردند.
امام جمعهی کاشمر احداث کتابخانهی مرکزی کاشمر را مطالبهای عمومی دانستند و با تأکید بر ظرفیّت نیروی انسانی کاشمر افزودند:
«کاشمر شهر ظرفیّتها در حوزهی فرهنگ است. ما ظرفیّت معدنی و صنعتی در سطح استان نیستیم؛ اما معدن انسان هستیم. نیروی انسانی ما با توجه به حوزههای علمیّه، دانشگاهها، زیارتگاهها و هیئتها و نیز وجود نشریات مختلف در کاشمر، ظرفیّتهای خوبی است. یکی از راههای پرورش این نیروها افزایش سرانهی مطالعه است.»
دکتر طاهری احداث کتابخانهی مرکزی را یکی از راههای تقویت بنیهی فرهنگی دانستند و افزودند:
«در مقایسه با دیگر شهرستانها در حوزهی کتاب پیشرو هستیم و باید این موضوع را معرفی کنیم و با معرفی کردن نیز آن را تقویت نماییم. یکی از راههای تقویت کتابخوانی احداث کتابخانهی مرکزی است.»
حجتالاسلام طاهری معرفی تمام ظرفیّتهای فرهنگی کاشمر را قابل معرفی دانستند و وجود خیّران، کتابخوانان و کتابنویسان این شهر را یک رکن اساسی و ظرفیّت مهم برشمردند.
امام جمعهی کاشمر توجه به فعالان و نویسندگان حوزههای مختلف شهرستان را لازم دانستند و افزودند:
«وظیفهی مسئولان کتابخانهها این است که به نویسندگان و مؤلفان کاشمر توجه ویژه داشته باشند و آنها را بشناسند. کتابخانه ساختن یک بحث است و کتابخانهها را معرفی کردن و از غربت درآوردن یک بحث دیگر است.»
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ