شرکت گنجینه هنر گردآفریـد کاشمـر، پُلـی برای زنان سرپرست خانـوار در مسیر خودکفایـی در بـازار کار صنایـع دستـی
در دنیای ساخته شده بر اساس دادههای مذکر چه بر سر زنانی میآید که خودخواسته یا ناخواسته باید سرپرست خانوار باشند...
روحی خالق، ذهنی سرشار از عجایب و حسی پر از راز و رمز که همیشه «جنس دوم» خوانده شده است، زن، نیمی از بشریت که گاها فراموش میشود نیمی از بشریت است.
در دنیای ساخته شده بر اساس دادههای مذکر چه بر سر زنانی میآید که خودخواسته یا ناخواسته باید سرپرست خانوار باشند. هرچند کارهای خوبی در حال انجام است ولی معتقدم تقلای زنان سرپرست خانوار برای تأمین معاش با حداقل امکانات، داشتهها و فرصتها، تاکیدی بر حمایتهای متولیان از این قشر بوده و لزوم مساعدت بیشتر نهادهای خدمترسان در کشور را میطلبد.
شرکت گنجینه هنر گردآفرید با هدف حمایت از زنان سرپرست خانوار و توجه به صنایع دستی کاشمر به عنوان نماد روح و پیشینه فرهنگی این شهرستان از سال ۱۴۰۱ در محل پارک بانوان افتتاح شده است.
این شرکت مقدمات را با آموزش، حمایت فروش، تبلیغات و ایجاد محیط کار، در اختیار بانوان تلاشگر قرار می دهد تا با اراده و پشتوانه به خودکفایی رسیده و در کنار لطافت مادرانه، اقتدار و استحکام اقتصادی و اجتماعی را تجربه کنند.
اکرم علیزاده مدیرعامل شرکت گنجینه هنر گردآفرید در این زمینه گفت: در ۴۵ رشته صنایع دستی فعالیت میکنیم که در یک سال گذشته بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه آموزش دیدند، مشغول به فعالیت شدند و برای فروش آمده اند.
علیزاده با بیان این که اکثر بانوان مشغول به کار در این مجموعه بیسرپرست یا بدسرپرست هستند، اظهار کرد: در حال حاضر خانمها تولیدات خانگی از قبیل صنایع دستی و مواد غذایی برای فروش به گالری پارک بانوان میآورند و جهت فروش بیشتر محصولات در نمایشگاههایی که در سطح شهرستان و شهرهای دیگر برگزار میشود شرکت میکنیم.
وی افزود: در سال گذشته ۸ نمایشگاه برگزار کردم و در نمایشگاهی که در حرم امام رضا (ع) برگزار شد، در جشنواره «بانوان ارزش آفرین» مسابقهای بین کارها برگزار شد و مقام دوم کارآفرین کشوری را کسب کردم.
وی گفت: در نمایشگاهها اگر کار با کیفیت و بینقص باشد فروش خوبی دارد و بازار کارهایی چون حصیر بافی، فرت بافی، گل چینی، کیفهای ترمه، کارهایی که با مفتول مسی هست که به آن ملیله میگویند و گیاهان دارویی، عرقیجات و خشکبار خوب است.
هنر صنایع دستی نیاز کاربردی خانه ی هر ایرانی
اکرم علیزاده با بیان این که از کودکی شاهد حضور مادرم بودم که با عشق و به عنوان تفریح بافتنی، قلاب بافی، گلدوزی و خیاطی میکرد، گفت: زندگی من با هنر و زیبایی گره خورده است و حضور زنان در عرصه صنایع دستی منجر به خلق نوعی زیبایی منحصر به فرد میشود، ضمن این که رشتههای صنایع دستی یک نیاز کاربردی برای هر خانهای است و حتما مقداری از نیازهای خود افراد برآورده میشود حتی اگر افراد نخواهند به عنوان یک شغل به آن نگاه کنند.
مدیرعامل شرکت گنجینه هنر گردآفرید با تاکید بر شرایط سخت اقتصادی به خصوص برای بانوان بیسرپرست یا بدسرپرست، بیان کرد: حس کردم که اگر خانمی حمایت شود و آموزش ببیند، بتواند کمک خوبی برای خانواده باشد، از نظر معنوی هم فکر میکردم که ثواب زیادی دارد که بشود شرایطی ایجاد کرد که کمکی به امرار معاش افرادی که شرایط اقتصادی سختتری دارند شود، به همین خاطر یک سری تجهیزات و شرایطی را ایجاد کردم و در اختیار خانمها قرار دادم.
وی افزود: ایجاد شغل در این گالری برای من مهم است، اما در کنار آن تثبیت موقعیت شغلی و پایداربودن این مشاغل را نیز دنبال میکنم.
علیزاده که خود مربی رشتههای میناکاری روی مس، سفال، سرامیک، پیکر تراشی یا منبت چاقویی است، عنوان کرد: در مجموعه ما ۴۰ مربی فعالیت میکنند و هر رشته صنایع دستی که در منطقه ترشیز وجود دارد آموزش داده میشود، رشتههای سفال، سرامیک، میناکاری، حصیر بافی، گلیم بافی، فرت بافی، مینای مس، مینای سفال، ملیلهسازی، خیاطی و... که هر فردی که برای آموزش به مجموعه بیاید در پایان کار تجهیزاتی بنا به رشتهای که دارند در اختیارشان قرار میدهیم و آن خانم تولیدات خودش را برای فروش به خود مجموعه میآورد.
وی عنوان کرد: در راهی که در پیش گرفتم بزرگترین مشکل اقتصادی است و سنگ اندازیهایی که صورت می گیرد باعث میشود از نظر روحی تضعیف شوم، ولی تلاش خودم را میکنم و با تسهیلاتی که دولت در نظر گرفته به گونهای کنار میآیم و به خدا توکل میکنم و هیچ وقت به این فکر نکردم که از وسط راه برگردم چرا که در حال حاضر حداقل ۱۰ خانواده درگالری پارک بانوان دائماً فعالیت میکنند که مخارج زندگی را از همین طریق تامین میکنند و به خاطر آنها هم که شده ادامه میدهم.
علیزاده با تشکر از اداره میراث فرهنگی و خانم حسن زاده ریاست اداره بهزیستی که در این مدت از این مجموعه حمایت کردهاند و تجهیزات در اختیار این گروه قرار دادند، گفت: در مجموعه برای خانمهایی که تحت پوشش کمیته و بهزیستی هستند و خانمهایی کارت بسیجی فعال دارند شرایط آموزشی ویژهای برایشان در نظر گرفته شده و در مجموعه افرادی هم که تمایل داشته باشند که عضو بسیج شوند را عضو بسیج میکنیم.
وی با تشکر از حمایتهای گروه بسیج سازندگی افزود: چون در زمینه مشاغل خرد خانگی با بسیج سازندگی سپاه همکاری میکنیم، ۶ صندوق خرد محلی در روستاها و کاشمر به ثبت رساندم که در رشتههای مختلف فعالیت میکنند.
تسهیلات باید به روز باشد
مدیرعامل شرکت گنجینه هنر گردآفرید با بیان این که مشکلاتی در حوزه تسهیلات وجود دارد و باید بنا به نیاز مجموعه تسهیلات داده شود، خاطر نشان کرد: متاسفانه ضعفهایی در این قضیه هست، مبلغ اکثر تسهیلات بین ۵۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون هستند و این مبلغ جوابگوی نیازهای یک فرد برای رشتههایی مانند خراطی که یک دستگاه خراطی ۲۸۰ میلیون است، نمیباشد و مبلغ وام باید با توجه به مشکل و به روز باشد، ضمن این که یک خانم که سرپرست ندارد به خاطر نداشتن ضامن در بانک در همین مرحله متوقف میشود و هیچ کار نمیتواند انجام دهد.
علیزاده با بیان این که یکی از دغدغههای ما یک مکان ثابت برای کارآموزان و افراد هنرمند این شرکت است، اذعان کرد: فروش اگر برای عموم باشد خیلی بهتر است و نمایشگاه دائمی ما در پارک بانوان است که آقایان حق ورود به آنجا را ندارند و اکثر خانمها هم خریدشان توسط همسرشان صورت میگیرد بنابراین خرید محدود است، و به دلایل مالی نمیتوانیم از این مکان به جای دیگری نقل مکان کنیم که هم امنیت لوازم داشته باشد و هم عبور و مرور یک زن میسر و سهل باشد.
وی با بیان این که به تازگی کارگاهی در زندان در بند نسوان راه اندازی کردهایم و به زودی برای آقایان نیز آموزش را شروع خواهیم کرد و در حال تهیه تجهیزات هستیم، گفت: از آقای عبدالهی ریاست اداره زندان و حمایتهایشان تشکر میکنم و امیدوارم راه اندازی کارگاهم برای ارتقا و آموزش مهارتی مددجویان بند نسوان کاشمر و توانمندسازی و توانافزایی بانوان زندانی مفید و کامل باشد.
معرفی محصولات و فرهنگ شهرستان به کشور یکی از اهداف است
علیزاده گفت: یکی از اهداف ما در این مجموعه معرفی شهرستان و محصولات و فرهنگ منطقه به کشور است و در این راستا در حال تهیه پکیجی شامل یک عروسک، کتاب معرفی کاشمر و اوسنههای قدیمی کاشمر هستیم.
وی بیان کرد: عروسکی که در حال ساخت آن هستیم ترکیبی از صنایع دستی شهرستان است و هر کدام از مربیان یک قطعه از این عروسک رو میسازند و یکی از اسمهایی که مختص بانوان کاشمری در چندین سال پیش بوده است را میخواهیم روی این عروسک بگذاریم.
علیزاده افزود: من مدیرعامل شرکتی هستم که اعضای شرکتم بانوان تحت پوشش بهزیستی هستند و خیلی از نظر مالی قوی نیستند و اگر بتوانیم برای تولید انبوه اسپانسری پیدا کنیم خیلی موفقتر خواهیم بود.
وی در پایان با بیان این که بعضی از افراد گروه در خانه مریضهای سرطانی و مریض لاعلاج دارند و می بینم که این موسسه توانسته مرهمی باشد، همین که افراد به من میگویند دعایم میکنند برای من کافی است و امیدوارم مسئولین هدف ما را ببینند و با توجه به این که خودشان در جامعه هستند و دغدغهها و زندگی مردم را میدانند، حمایتمان کنند.
نوشتن نظر:
ارسال پاسخ