آخرین اخبار

راه حل برون رفت از مشکلات مردم و بن بست ترشیز کهن و بزرگ بر اساس آمایش سرزمین، اصلاح قوانین، برنامه ریزی مدون و توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های قوی منطقه می باشد


 حسین رجبی در مصاحبه با دو هفته نامه سرو کاشمر در خصوص راههای برون رفت از بن بست و بحران های استراتژیک منطقه ترشیزکهن و بزرگ علی رغم تلاش های فراوان جمهوری اسلامی ایران در طول دوران انقلاب ابراز داشت: منطقه ای که بالغ بر 85درصد شغل غالب مردم عزیز و سخت کوش کشاورزی و باغداری است و هیچ گ...
کد مطلب : 221
شنبه, 14 بهمن 1402
70 بازدید
نویسنده : حسین رجبی


 حسین رجبی در مصاحبه با دو هفته نامه سرو کاشمر در خصوص راههای برون رفت از بن بست و بحران های استراتژیک منطقه ترشیزکهن و بزرگ علی رغم تلاش های فراوان جمهوری اسلامی ایران در طول دوران انقلاب ابراز داشت: منطقه ای که بالغ بر 85درصد شغل غالب مردم عزیز و سخت کوش کشاورزی و باغداری است و هیچ گونه درآمدی غیر از این ندارند و از طرفی با توجه به پتانسیل های موجود که مردم از کم آبی و کمبود انرژی رنج می برند.
یکی از راه های مهم برون رفت از بحران ،انتقال آب از دریاهاست که در این خصوص چون پروژه مطالعات پدافند غيرعامل، طرح جامع تأمین و انتقال آب شرب و صنعت استانهای نوار شرقی کشور ( خراسان رضوی _ خراسان جنوبی _ سیستان و بلوچستان) را عهده دار بودم ،تلاش شد تا ضمن جابجایی خط انتقال از مسیر چابهار-ایرانشهر-زاهدان _ بیرجند- قائنات که قرار بود به سمت خواف تایباد تربت جام صالح آباد و سرخس برود در این رایزنی ها منجر به تغییر مسیر از قائنات به سمت گناباد _ فیض آباد_ تربت‌حیدریه و مشهد شود و به صورت آنتنی از فیض آباد به منطقه ترشیز کهن و بزرگ از مسیر عارف آباد- کاشمر-خلیل آباد- کندر-رکن آباد-شهرآباد-بردسکن-انابد- درونه انتقال یابد و تمامی روستاهای همجوار  از نعمت انتقال آب برخوردار خواهند شد و همچنین در مسیر شرق استان نیز به صورت خط آنتی انتقال پیدا خواهد کرد.
درخصوص خاموشی چاه موتورهای کشاورزی به لحاظ اینکه مسئولان مربوطه از دوران قدیم می بایست طرح مدیریت امور آب و اجرای طرح الگوی کاشت را جدی تر و علمی تر اجرایی می‌کردند موجب بروز مشکلات اساسی برای کشاورزان و باغداران گردیده و خسارات جبران ناپذیری وارد شده است.
در خصوص کمبود انرژی که میراث بی تدبیری دولت های قبل است، امروزه گریبان گیر مردم منطقه شده است.
در منطقه ترشیزکهن و بزرگ فقدان امکانات رفاهی مناسب، فقدان اشتغال پایدار، تحریم‌های ظالمانه، فشارهای اقتصادی و معیشتی، گرانی و تورم مردم عزیزمان را رنج می دهد.
 یکی دیگر از مشکلات اساسی منطقه بحث جاده های غیراستاندارد منطقه است که با مطالعات کامل و اشرافی که به این حوزه دارم مسوولان مربوطه اظهار می کنند جاده دوراهی شادمهر به کاشمر و بردسکن فرعی است و امکان اختصاص بودجه مناسب و قوی‌تر وجود ندارد، لکن در صورتی که به پتانسیل منطقه توجه شود این محور نیز به اصلی تبدیل می شود. به همین خاطر طرح مهمی برای برون رفت از بن‌بست منطقه ترشیزکهن و بزرگ این است که با ایجاد آزادراه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل محور شرق کشور مزیت های فراوانی برای منطقه خواهد داشت که این محور مستقیماٌ از مسیر دوراهی شادمهر _ کاشمر _ خلیل آباد _کندر_ بردسکن _ انابد و درونه به دوراهی معلمان متصل گردد و بدون تردد از مسیر شهرستان های همجوار با کاهش مسافت و افزایش سرعت و تسهیل در تردد و ایجاد اشتغال و ... موجبات رفاه عمومی را فراهم کرد.
شایان ذکراست ان شاءالله درصورت ایجاد این آزادراه؛ خط راه آهن شرق نیز مستقیماٌ در جوار همین راه شکل می گیرد.
ضمن اینکه تردد از محور بردسکن سبزوار کاهش پیدا می کند ولی اکثر جاده‌های بین شهری و روستایی نیز نیازمند تامین اعتبار فوق العاده و اختصاص ردیف خاص در قانون بودجه سالانه می باشد.
جاده های فعلی جاده های غیراستاندارد محسوب می‌شود و نیازمند تلاش برای رفع نواقص می باشد. 
 منطقه ترشیزکهن وبزرگ دارای پتانسیل‌های معدنی قوی و دومین قطب معدنی استان خراسان رضوی محسوب می شود ولیکن چند اشکال در این امور مشهود است که باید با پیگیریهای مستمر و پیگیری قانونی زمینه فرآوری موادمعدنی و همچنین دریافت حق السهم ارزش افزوده، آلایندگی و بهره مالکانه موجب رشد وتوسعه بیشتر منطقه می شود.
 مهمتر از همه تناقض قوانین در کشور است که در دیدار مجلسیان با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به این موضوع مهم متذکر شدند.
رجبی خاطر نشان ساخت که قوانین دست وپاگیر منجر به نگرانی و ایجاد نارضایتی می شود، فرض مثال در رابطه با ازدواج آسان باید زیرساخت‌ها فراهم شود که به لحاظ نقص قوانین جوانان وحتی سایر افراد جامعه توان اداره زندگی خود را ندارند؛ اولویت اولیه در زیرساخت ازدواج های آسان مسکن و اشتغال پایدار است. ایجاد مسکن در روستاها باتوجه به وجود قوانین بنیادمسکن و اینکه زمین های روستاها را در طرح‌های هادی دارای محدودیت شده اند و کاربری‌های غیرضروری مثل کاربری تجاری، کاربری فضای سبز و ... خارج از بافت و محدوه و داخل حریم و این گونه موارد موجب جلوگیری از روند ایجاد مسکن پایدار بوده که باید قوانین مذکور اصلاح و بعضاً حذف گردد.

اعطای تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار و وام های ازدواج نیز دارای قوانین دست وپاگیری است که معطلی متقاضایان را رنج می دهد و خود به خود تأثیرات منفی در ایجاد کانون گرم خانواده ها و ازدواج های آسان را می گذارد و ضرورت اصلاح قوانین احساس می شود.
ایجاد مشاغل خانگی برای زنان و حتی مردان در شهر و روستا با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و تسهیل در پرداخت با ضمانت های آسان باعث ایجاد رضایتمندی و موجب توسعه و رشد منطقه شده و کانون‌های خانواده را گرم و پویا و با نشاط می کند.
 درخصوص وضعیت بهداشت و درمان و هزینه های خیلی گزاف و همچنین کمبود شدید امکانات بهداشتی و درمانی یکی از بزرگترین معضلات منطقه ترشیزکهن و بزرگ می باشد که ضرورت دارد به آن به صورت ویژه پرداخته شود و در جذب اعتبارات ملی و ایجاد بیمارستان تامین اجتماعی و اصلاح قوانین برای کاهش هزینه های درمانی باید تلاش شود.
کم توجهی به تقویت ایجاد شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی(خصوصی و دولتی ) موجب رکود درآمدهای صنعتی شده و ضرورت دارد با جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی با توجه به پتانسیل‌های قوی منطقه و تقویت سرمایه گذاران بومی و جذب تسهیلات ویژه و خاص نیز می توان منطقه را از وضعیت رکود خارج کرد.
 تقویت صنایع کوچک در روستاها و شهرها با توجه خشکسالی های مفرط و پی در پی
باتوجه به زیارتی بودن منطقه و صنعت توریسمی که پتانسیل های خوبی دارا می باشد نیازمند هماهنگی و ایجاد تسهیلات لازم با ایجاد زیرساخت‌های مناسب زمینه حضور گردشگران و زائران را فراهم نمود و افزایش موجب درآمد شده واشتغال‌های پایدار ایجاد می کند.
اصلاح قوانین مالیاتی و بیمه‌ای که مردم عزیز و کسبه را رنج می دهد یکی از موارد مهم برای اصلاح قوانین در مجلس شورای اسلامی است که در دستور کار قرار گیرد.
توجه به نخبگان، دانشجویان، جوانان، زنان، اصناف و کسبه، کارگران، کارمندان ، بازنشستگان، روحانیون و اساتید دانشگاهها، جامعه مهندسین، شهرنشینان شریف، عشایرغیور و روستانشینان سختکوش وشریف و سایر اقشار و حمایت از نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه ملی کادرسازی شود از ضروریت هایست که موجب بالندگی ونشاط جامعه می‌گردد.
اصلاح قوانین با هدف کمک به تمامی اقشار جامعه که منجر به کاهش تورم و افزایش درآمد عمومی و قدرت خرید مردم شریف شود .

 

حسین رجبی
استاد دانشگاه و حقوقدان  
مدیرکل همتراز و کارشناس عالی رتبه استانداری خراسان رضوی
با 34 سال سابقه کار مدیریتی ،اجرایی و علمی در سمت‌های :
مشاورعالی استاندار، مدیرکل ، فرماندار و ...
جانباز وایثارگر هشت سال دفاع مقدس / خادم حرم مطهر حضرت رضا(ع)

نوشته های مشابه

مدیریت سایت

همراز 364